Image

Han efterträder Richard Hultin

Karriär Nicklas Lindberg har utsetts till ny vd för Skanska Kommersiell Utveckling Europa, Skanskas affärsenhet för utveckling av kommersiella fastigheter i centrala och östra Europa. Han efterträder Richard Hultin som blev vice vd i augusti. Skanska genomför samtidigt flera ledningsförändringar.
Publicerad den 1 September 2011
Nicklas Lindberg. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Nicklas Lindberg. Bild: Skanska. Mats Nyström. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Mats Nyström. Bild: Skanska. Pierre Olofsson. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Pierre Olofsson. Bild: Skanska.

Nicklas Lindberg tillträder sin befattning 1 september och kommer att vara stationerad i Warszawa. Nicklas har arbetat på Skanska i tio år. De tre senaste åren har han lett Skanska Property Poland, en enhet inom Skanska Kommersiell Utveckling Europa. Tidigare har han jobbat med bostadsutveckling i Norden och under fyra år arbetade han för Skanska Ryssland, både som finanschef och VD.
– Nicklas har under de senaste åren byggt upp ett starkt team som har expanderat verksamheten i Warszawa. Med sitt starka marknads- och affärsfokus kommer Nicklas att fortsätta expandera vår verksamhet för kommersiell utveckling på marknaderna i centrala och östra Europa. Det är med glädje jag välkomnar honom till sin nya tjänst, säger Johan Karlström, Skanskas vd och koncernchef.

Nicklas Lindberg kommer att bibehålla sin position som vd för Skanska Residential Development Poland. Arbetet med att finna en ersättare som vd för Skanska Property Poland har påbörjats.

Nicklas Lindberg efterträder Richard Hultin, som utsågs till vice vd och ny medlem av Skanskas koncernledning i augusti.

Dessutom utser man Pierre Olofsson till ny vice vd med ansvar för husbyggnadsregionerna i Stockholm och Skåne.
Han är idag verksamhetsdirektör med ansvar för flertalet supportfunktioner.
- Pierre Olofsson har gedigen erfarenhet från såväl supportfunktioner som från linjeorganisationen. Han har tidigare i flera år arbetat som regionchef för husbyggnadsverksamheten i Skåne och har därför en perfekt bakgrund för rollen som vice vd, säger Anders Danielsson, vd för Skanska Sverige.

Ny medlem av Skanska Sveriges ledning som verksamhetsdirektör blir Mats Nyström som idag är regionchef för bostadsbyggandet i Stockholm.
- Mats Nyström har många års erfarenhet som regionchef och vår ambition är att bygga kompletterande erfarenheter från linjeorganisationen och supportfunktioner. Inom verksamhetsstöd ryms utvecklingen av våra gröna satsningar och det viktiga arbetsmiljöarbetet. Mats Nyström blir ett bra tillskott i ledningen.

Johan Ellerstedt, som idag är vice vd för husregionerna i Stockholm och Skåne, kommer att tillträda en tjänst som vd för ett bolag som ska investera i och utveckla hyresrätter, Skanska Hyresbostäder AB. Inledningsvis kommer han att arbeta med att utreda affärsmöjligheterna för hyresrätter på den svenska marknaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige