Image

Han blir ny vd för Castellum

Karriär Henrik Saxborn, i dag vice vd, efterträder Håkan Hellström som vd för Castellum.
Publicerad den 5 December 2012
Henrik Saxborn. Bild: Castellum Bild: Castellum
Henrik Saxborn. Bild: Castellum

Saxborn tillträder i samband med årsstämman den 21 mars 2013, då Håkan Hellström går i pension.

Styrelsen har under hösten utvärderat ett antal vd-kandidater, både interna och externa, i arbetet med att ta fram en efterträdare till Håkan Hellström.

Henrik Saxborn har befunnits vara den mest lämpade kandidaten och styrelsen har beslutat utse honom till ny vd.

- Med Henrik Saxborn får Castellum en vd som är väl förtrogen med Castellums strategi och som under sin tid i bolaget visat prov på kommersiell beslutsamhet, ledarskap, analysförmåga och handlingskraft. Vi ser fram emot att efter vårens stämma fortsätta arbeta för Castellums långsiktiga utveckling med Henrik och hans ledningsteam, säger Castellums styrelseordförande Charlotte Strömberg.

Henrik Saxborn är sedan 2006 vice vd i Castellum och har arbetat nära Håkan Hellström med utvecklingen av koncernen i bred bemärkelse men med särskilt fokus på affärsutveckling och investeringar. Tidigare arbetsliv innefattar bland annat ledande befattningar inom Niam.

Henrik Saxborn är 48 år och civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

- Jag ser fram emot att tillsammans med Castellums starka organisation vidareutveckla bolaget. Castellum har en väl fungerande strategi med fokus på kund och kassaflödestillväxt, vilket innebär fortsatta investeringar i såväl nya som befintliga fastigheter i våra tillväxtregioner, säger Henrik Saxborn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige