Image
Halmslätten, som äger fastigheter som hyrs av Martin & Servera, noteras på Spotlight på torsdag.
Halmslätten, som äger fastigheter som hyrs av Martin & Servera, noteras på Spotlight på torsdag. Bild: Halmslätten

Halmslätten noteras på torsdag

Bolag Börsen får ytterligare ett fastighetsbolag på torsdag, då Halmslätten Fastighets AB – skapat av Pareto – noteras på Spotlight Stock Market.
Publicerad den 15 Januari 2019

Halmslätten är ett nybildat fastighetsbolag som äger och förvaltar två moderna kyl- och frysanläggningar fullt uthyrda till Martin & Servera. Hyresavtalen generar årliga hyresintäkter om cirka 59 miljoner kronor och sträcker sig över cirka 14 år utan möjlighet för Martin & Servera att bryta kontrakten i förtid.

Martin & Servera ägs i huvudsak av familjen Ax:son Johnson och är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist med en marknadsandel om cirka 40 procent. Martin & Servera äger inga kyl- och frysanläggningar själva utan sköter sin rikstäckande distribution genom förhyrning av fyra logistikanläggningar i Sverige, strategisk placerade i Halmstad, Norrköping, Enköping och Umeå. Halmslätten äger sedan december 2018 anläggningarna i Halmstad och Umeå.

Halmslätten avser genomföra kvartalsvisa utdelningar om 2 kronor per aktie, vilket motsvarar en årlig direktavkastning om 8 procent i relation till noteringskursen på 100 kronor.

Halmslättens vd är Johan Åskogh och bolaget förvaltas av Pareto Business Management AB.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av dessa moderna och högkvalitativa fastigheter i strategiska lägen med en så stark hyresgäst. Vi skapar därmed ett långsiktigt värde för både hyresgäst och aktieägare, säger Johan Åskogh, vd för Halmslätten.

Pareto Securities AB har varit Halmslättens rådgivare i transaktionsprocessen, kapitalanskaffningen och noteringsprocessen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige