Image
Halmslättens två fastigheter har Martin & Servera som hyresgäst.  Nu säljs de till Catena.
Halmslättens två fastigheter har Martin & Servera som hyresgäst. Nu säljs de till Catena. Bild: Halmslätten

Halmslätten: Försäljningen till Catena slutförd

Bolag Halmslätten har nu slutfört försäljningen av bolagets fastigheter till Catena, som har erlagt en kontant betalning om cirka 791 miljoner kronor till Halmslätten samt löst Halmslättens tidigare bankfinansiering.
Publicerad den 14 April 2022

Halmslätten offentliggjorde den 30 mars 2022, att bolaget ingått ett bindande avtal med Catena Logistik AB om försäljning av samtliga aktier i bolagets dotterbolag Halmslätten Midco 1 AB, som via dotterbolag äger fastigheterna Halmstad Vrangelsro 5:4 och Umeå Logistiken 3.

Till följd av försäljningen bedriver bolaget inte längre någon affärsverksamhet enligt noteringskraven på Spotlight Stock Market. Med anledning av detta har styrelsen föreslagit att bolaget ska avvecklas genom frivillig likvidation under tredje kvartalet 2022 samt att aktierna i bolaget i samband med det avnoteras från Spotlight Stock Market.

Pareto Securities AB har varit Halmslättens finansiella och kommersiella rådgivare i processen hänförlig till försäljningen och Wigge & Partners Advokat KB har varit Halmslättens legala rådgivare.

Stenhus Fastigheter la i vintras ett bud på Halmslätten och är bolagets största aktieägare med cirka en tredjedel av aktierna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige