Image
Halmslättens två fastigheter har Martin & Servera som hyresgäst.  Nu säljs de till Catena.
Halmslättens två fastigheter har Martin & Servera som hyresgäst. Nu säljs de till Catena. Bild: Halmslätten

Halmslätten: Försäljningen till Catena slutförd

Bolag Halmslätten har nu slutfört försäljningen av bolagets fastigheter till Catena, som har erlagt en kontant betalning om cirka 791 miljoner kronor till Halmslätten samt löst Halmslättens tidigare bankfinansiering.
Publicerad den 14 April 2022

Halmslätten offentliggjorde den 30 mars 2022, att bolaget ingått ett bindande avtal med Catena Logistik AB om försäljning av samtliga aktier i bolagets dotterbolag Halmslätten Midco 1 AB, som via dotterbolag äger fastigheterna Halmstad Vrangelsro 5:4 och Umeå Logistiken 3.

Till följd av försäljningen bedriver bolaget inte längre någon affärsverksamhet enligt noteringskraven på Spotlight Stock Market. Med anledning av detta har styrelsen föreslagit att bolaget ska avvecklas genom frivillig likvidation under tredje kvartalet 2022 samt att aktierna i bolaget i samband med det avnoteras från Spotlight Stock Market.

Pareto Securities AB har varit Halmslättens finansiella och kommersiella rådgivare i processen hänförlig till försäljningen och Wigge & Partners Advokat KB har varit Halmslättens legala rådgivare.

Stenhus Fastigheter la i vintras ett bud på Halmslätten och är bolagets största aktieägare med cirka en tredjedel av aktierna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige