Image

Halländskt bostadsprojekt upphandlat på nytt sätt

Bygg På Nissastrand i centrala Halmstad ska kommunala HFAB uppföra 154 nya hyreslägenheter, med planerad byggstart under hösten 2012. För att skapa attraktiva hyresrätter med rimliga hyror har HFAB tagit ett nytt initiativ med en i förväg fastställd högsta produktionskostnad.
Publicerad den 20 Juni 2012

HFAB har använt en kvalificerad jury bestående av arkitekten Gert Wingårdh, Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman, Sabos vd Kurt Eliasson och inredningsdesignern Åsa Gessle.

Juryn fastnade för ett förslag från Liljewall Arkitekter, i samarbete med den danska arkitektbyrån Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

- Nyproduktion är dyr, men i det här fallet har vi fått acceptabla hyresnivåer, inte minst i förhållande till de kvalitetet projektet erbjuder, säger Barbro Engman, förbundsordförande Hyresgästföreningen.

Uppdraget att bygga kvarteret Jordmånen gick till byggföretaget SEFA Byggnads AB som vann upphandlingen och blir en ny aktör i Halmstad.

- Vi är glada för att det ser ut som projektet kommer att genomföras som planerat. Om man har tålamod och är beredd att finna nya vägar när man stöter på hinder, är mycket möjligt, säger vd Terje Johansson, vid HFAB.

Den totala kontraktssumman kommer att uppgå till drygt 260 miljoner kronor inklusive moms.

Inflyttning sker i olika etapper 2014-2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige