Image
Wojciech Wondell, vice vd på Titania.
Wojciech Wondell, vice vd på Titania. Bild: Titania

Grönt ljus för Titanias detaljplan i Vallentuna

Bostäder Titania har tillsammans med Vallentuna kommun drivit detaljplanen "Del 2 av Rickebyhöjd" invid Vallentuna centrum omfattande 76 st bostäder i flerbostadshus. Vallentuna kommunfullmäktige beslutade den 27 mars att anta planen.
Publicerad den 30 Mars 2023

Projektets byggrätter ligger inom fastigheterna Vallentuna-Rickeby 1:48, som Titania äger sedan tidigare, samt Vallentuna-Mörby 1:310 som ägs av det kommunala bolaget Össebyhus med vilket Titania har ett avtal om förvärv av byggrätter vid en lagakraftvunnen detaljplan.

– Vi är glada över att ha fått detaljplanen antagen efter en snabb och effektiv process. Vi är mycket nöjda med hur samarbetet med Vallentuna kommun och Össebyhus har fungerat. Detta sätt att arbeta med detaljplaner, där vi först har gått in och förvärvat en del av marken själva från en privat markägare och sedan ingår avtal med en kommunal ägarpart att driva detaljplanen, är något vi vill göra mer framöver, säger Wojciech Wondell, vice vd på Titania och fortsätter;
– Projektet är idealiskt för Titania med små hyresrätter 250 meter från spårbunden trafik och kommuncentrum med bra utbud. Just denna typ av hyresbostäder finns det stort behov av i Storstockholm. Kalkylen ger vid handen att projektet ger bra lönsamhet, räknat på avkastning på kostnader, även i dessa tider med högre produktions- och räntekostnader. Att vi redan äger större delen av marken där byggrätterna ligger och har bra ingångsvärden på denna del gör också sitt till.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige