Image
Detta är ett av flera förslag på hur Slussen, som nu har fått grönt ljus, kan komma att utformas.
Detta är ett av flera förslag på hur Slussen, som nu har fått grönt ljus, kan komma att utformas. Bild: Stockholms stad.

Grönt ljus för Slussen

Stockholm I går beslutade borgarrådsberedningen att föreslå att kommunstyrelsen beslutar att godkänna den tillsatta expertgruppens rapport om Nya Slussen. Vidare får även överenskommelsen om finansieringen av bussterminallösningen godkänt och kan nu antas av kommunfullfullmäktige.
Publicerad den 12 Mars 2015
Joakim Larsson (M). Bild: Peter Knutson.
Joakim Larsson (M).

– Det är positivt att expertgruppens rapport visar att tidigare beslutsunderlag angående Slussen är korrekta bedömningar vilket innebär grönt ljus för Nya Slussen. Nu när samtliga utredningar pekar på att bygget kan påbörjas är vänstermajoritetens väntetid passerad. Även Stadsledningskontoret påpekar att projektet bör påbörjas snarast på grund av anläggningens tekniska status. Jag hoppas att Vänstermajoriteten nu kan börja visa på handlingskraft i frågan och sluta förhala processen, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).

– Stadsledningskontoret, vänstermajoritetens egen förvaltning ger också ett godkännande av överenskommelsen mellan Stockholms Läns landsting, Stockholm stad, Nacka kommun och Värmdö kommun om finansieringen för en bussterminallösning vid Slussen. Det finns inga fler skäl till att fortsätta skjuta upp varken Slussen eller bussterminalen. Det är dags att vänstermajoriteten visar på förmåga att kunna hantera viktiga framtidsfrågor för Stockholm och påbörja bygget, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige