Image
Gröna Skolfastigheter köper i Falkenberg.
Gröna Skolfastigheter köper i Falkenberg. Bild: Gröna Skolfastigheter

Gröna Skolfastigheter köper skola i Falkenberg

Transaktioner Gröna Skolfastigheter köper fastigheterna Herting 1:10, 1:12 och Växthuset 17 i Falkenberg.
Publicerad den 2 Juli 2021

Fastigheterna är upplåtna med äganderätt och har tomtareal om 16 928 kvadratmeter samt en uthyrbar area om cirka 6 500 kvadratmeter. Vesterhavsskolan (grundskola F-9) hyr huvuddelen av ytorna på längre hyresavtal.
– Förvärvet av Vesterhavsskolans fastigheter vid ån Ätran i Falkenberg är en långsiktig affär från båda parter. Vi har som köpare genom förvärvet förmånen att få ta över förvaltningen av mycket fina skollokaler, inleda ett långt hyresförhållande med Vesterhavsskolan och kan se fram emot att välkomna säljaren som ägare i Gröna Skolfastigheter, säger Martin Malhotra, vd på Gröna Skolfastigheter.
– Vi har under de senaste åren genomfört större om- och nybyggnationer åt den expanderande Vesterhavsskolan. Det är med tillförsikt jag nu lämnar över våra fina fastigheter till en långsiktig stark ägare och partner. Samtidigt är jag fortsatt engagerad både genom arbetet som rektor på Vesterhavsskolan och som framtida ägare i Gröna Skolfastigheter, säger Bengt Walter, rektor på Vesterhavsskolan.

Rådgivare till Gröna Skolfastigheter i samband med förvärvet inkluderar Advokatfirman Glimstedt och Skierfe Advokatfirma inom legala frågor, Jansa Consulting inom teknik- och miljöfrågor, Causey Westling inom skatt- och momsfrågor. Newsec initierat affären samt varit köparens rådgivare.

Säljarens rådgivare har varit Advokatfirman Wåhlin och Tospe Ekonomi.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

CauseyWestling på Branschguiden

CauseyWestling är en modern skattebyrå specialiserad på fastighetssektorn.

Genom hållbar, proaktiv rådgivning och digitala lösningar med fokus på avdragsoptimering, inkomstskatt, fastighetstaxering, moms och redovisning hjälper vi er att betala rätt skatt och därigenom frigöra resurser till era fastighetsinvesteringar. Alltsedan starten 2004 sätter vi stort värde i att alltid leverera engagerad och trygg rådgivning samtidigt som vi genom ny teknik hittar nya möjligheter att underlätta våra kunders skattehantering.

Med expertis inom skattejuridik, byggnadsekonomi, redovi...

Läs mer om CauseyWestling på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Duon slopar planer på höghus vid Entré

Bygg/Arkitektur Trianon och JM vill bygga flera hundra bostäder intill köpcentrumet Entré i Malmö – men planen kommer att ändras något i samband med att markanvisningen nu måste förlängas. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige