Image
Gröna Skolfastigheter köper i Falkenberg.
Gröna Skolfastigheter köper i Falkenberg. Bild: Gröna Skolfastigheter

Gröna Skolfastigheter köper skola i Falkenberg

Transaktioner Gröna Skolfastigheter köper fastigheterna Herting 1:10, 1:12 och Växthuset 17 i Falkenberg.
Publicerad den 2 Juli 2021

Fastigheterna är upplåtna med äganderätt och har tomtareal om 16 928 kvadratmeter samt en uthyrbar area om cirka 6 500 kvadratmeter. Vesterhavsskolan (grundskola F-9) hyr huvuddelen av ytorna på längre hyresavtal.
– Förvärvet av Vesterhavsskolans fastigheter vid ån Ätran i Falkenberg är en långsiktig affär från båda parter. Vi har som köpare genom förvärvet förmånen att få ta över förvaltningen av mycket fina skollokaler, inleda ett långt hyresförhållande med Vesterhavsskolan och kan se fram emot att välkomna säljaren som ägare i Gröna Skolfastigheter, säger Martin Malhotra, vd på Gröna Skolfastigheter.
– Vi har under de senaste åren genomfört större om- och nybyggnationer åt den expanderande Vesterhavsskolan. Det är med tillförsikt jag nu lämnar över våra fina fastigheter till en långsiktig stark ägare och partner. Samtidigt är jag fortsatt engagerad både genom arbetet som rektor på Vesterhavsskolan och som framtida ägare i Gröna Skolfastigheter, säger Bengt Walter, rektor på Vesterhavsskolan.

Rådgivare till Gröna Skolfastigheter i samband med förvärvet inkluderar Advokatfirman Glimstedt och Skierfe Advokatfirma inom legala frågor, Jansa Consulting inom teknik- och miljöfrågor, Causey Westling inom skatt- och momsfrågor. Newsec initierat affären samt varit köparens rådgivare.

Säljarens rådgivare har varit Advokatfirman Wåhlin och Tospe Ekonomi.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer. Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå med en unik geografisk spridning. Tillsammans är vi drygt 250 medarbetare på våra 16 kontor i Sverige och Baltikum, omkring 200 av oss är jurister.

Glimstedt har de senaste åren blivit topprankade i Fastighetssveriges lista över de främsta fastighetsjuristerna. 2014 och 2015 intog Glimstedt förstaplatsen på listan över fastighetstransaktioner (rådgivare vid störst underliggande värde) och 2016 blev det andraplatsen.

Stockholmskontoret arbetar med särskild inriktning mot fastigh...

Läs mer om Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY