Image
Gröna Skolfastigheter köper Ventilen 1 i Skövde.
Gröna Skolfastigheter köper Ventilen 1 i Skövde. Bild: Gröna Skolfastigheter

Gröna Skolfastigheter köper gymnasieskola i Skövde

Transaktioner Gröna Skolfastigheter har genom en bolagsaffär förvärvat fastigheten Ventilen 1 i Skövde. Fastigheten förhyrs i dag i sin helhet av Praktiska Sverige AB som ingår i börsnoterade Academedias gymnasieverksamhet.
Publicerad den 30 December 2019

– Förvärvet är i linje med vårt kommunicerade mål att initialt förvärva förvaltningsobjekt parallellt med att vi initierar och deltar i utvecklingsprojekt. Vi ser fram emot att tillsammans med verksamheten fortsätta att förvalta och utveckla fastigheten inom ramen för vår förvaltningsaffär, säger Martin Malhotra, vd på Gröna Skolfastigheter i Sverige AB.

Fastigheten är upplåten med äganderätt och omfattar lektionssalar, verkstadsytor, uppehållsytor, en idrottshall samt ett elevboende med cirka 60 studentbostäder som hyrs ut till studenter vid Högskola i Skövde.
– I samband med förvärvet har vi även breddat vår ägarkrets och står väl rustade för fortsatta förvärv. Vår strategi fokuserar på balanserad tillväxt genom förvaltning och projektutveckling och vi ser att egengenerade kassaflöden skapar uthållighet och kapitaleffektivitet, säger Martin Malhotra.

Rådgivare till Gröna Skolfastigheter i samband med förvärvet inkluderar Advokatfirman Glimstedt Stockholm KB inom legala frågor, Jansa Consulting AB inom teknik- och miljöfrågor och Causey Westling inom skatt- och momsfrågor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

CauseyWestling på Branschguiden

CauseyWestling är en modern skattebyrå specialiserad på fastighetssektorn.

Genom hållbar, proaktiv rådgivning och digitala lösningar med fokus på avdragsoptimering, inkomstskatt, fastighetstaxering, moms och redovisning hjälper vi er att betala rätt skatt och därigenom frigöra resurser till era fastighetsinvesteringar. Alltsedan starten 2004 sätter vi stort värde i att alltid leverera engagerad och trygg rådgivning samtidigt som vi genom ny teknik hittar nya möjligheter att underlätta våra kunders skattehantering.

Med expertis inom skattejuridik, byggnadsekonomi, redovi...

Läs mer om CauseyWestling på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige