Image

Grant Thornton i stjärnvärvning från konkurrent

Karriär Andreas Adolphsson har de senaste tolv åren jobbat på Deloitte och bland annat byggt upp branschgruppen för fastigheter. Nu börjar han på snabbväxande Grant Thornton.
Publicerad den 17 Januari 2012
Andreas Adolphsson. Bild: Deloitte. Bild: Deloitte
Andreas Adolphsson. Bild: Deloitte. Peter Bodin. Bild: Grant Thornton. Bild: Grant Thornton
Peter Bodin. Bild: Grant Thornton.

Andreas Adolphsson tillhör toppskiktet i skattesegmentet inom fastighetsbranschen och har inom sitt arbete på Deloitte jobbat med många av de stora börsnoterade fastighetsbolagen. Men nu i februari börjar han på konkurrerande bolaget Grant Thornton.

- Jag kände att det kunde vara kul att testa något nytt efter alla år på Deloitte. Dessutom är Grant Thornton inne i en väldigt spännande tillväxtfas där man närmar sig de ”fyra stora” (PwC, KPMG, Ernst & Young och Deloitte) med stormsteg. Snart får man nog prata om de ”fem stora”, säger Andreas Adolphsson.

Grant Thorntons vd Peter Bodin, menar att rekryteringen av Andreas Adolphsson är strategisk och en viktig del av en större satsning.

- Det är väldigt roligt att Andreas Adolphsson har valt att komma till oss. Fastighetsmarknaden är en strategiskt viktig bransch för oss, där vi växer och tar marknadsandelar. Därför är det extra viktigt för oss att en person med Andreas kompetens och långa erfarenhet nu väljer Grant Thornton. Han blir ett viktigt tillskott i den fortsatta satsningen framåt. Grant Thornton har de senaste åren varit det snabbast växande revisions- och konsultföretaget bland de större aktörerna i vår bransch samtidigt som vi de senaste två åren också haft den högsta kundnöjdheten. Vi är i dag drygt 950 medarbetare och fortsätter att växa. När verksamhetsåret avslutas den 30 april 2012 hoppas vi att vi har passerat miljardgränsen och lite till i omsättning, säger Peter Bodin.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige