Image

Grannar överklagade – Rikshem betalade

Juridik Rikshems bygglov i Kista bröt mot detaljplanen och överklagades av grannarna. Då betalade Rikshem för att överklagandena skulle dras tillbaka.
Publicerad den 11 December 2015

Uppgifterna publicerades av Dagens Industri i dag.

Rikshem kommenterar uppgifterna:
”Rikshem har i februari 2015 tecknat ett förlikningsavtal med bostadsrättsföreningen Kistalunden. Förlikningsavtalet avser ersättning till föreningen för störningar och är tecknat med bostadsrättsföreningen och inte dess medlemmar och innebär att ersättning i form av ett engångsbelopp har utbetalats till föreningen. Förlikningsavtalet är föremål för sekretess men parterna har kommit överens om att gå ut med ovan information med anledning av att felaktiga uppgifter sprids.”

Tidigare i veckan sparkades bolagets vd Ilija Batljan, som bland annat ska ha initierat fastighetsaffärer utanför bolaget.

Ordföranden Mats Mared har nu beslutat att genomföra en oberoende granskning, efter den senaste tidens rykten kring bolagets verksamhet och personer i ledande befattning.

- Jag har beslutat att tillsätta en granskning av bolaget vilket jag också har förankrat med styrelsen. Det har under en tid förekommit allvarliga anklagelser mot bolaget. Arbete med granskningen kommer att inledas omedelbart. Granskningen välkomnas av vd Jan-Erik Höjvall, säger Mats Mared, styrelseordförande för Rikshem.

Styrelsen har fullt förtroende för vd Jan-Erik Höjvall. Granskningen, som upphandlas i samråd med styrelsen, genomförs för bolagets bästa, dess anställda samt hyresgäster och samarbetspartners, uppger Rikshem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY