Image
Götenehus får bygga för Egnahemsbolaget i Gårdsten, Göteborg.
Götenehus får bygga för Egnahemsbolaget i Gårdsten, Göteborg. Bild: Götenehus

Götenehus får Gårdstensuppdrag av Egnahemsbolaget

Bygg/Arkitektur Egnahemsbolaget har tilldelat Götenehus uppdraget att bygga 38 radhus i bostadsrättsform på Saffransgatan i Gårdsten, Göteborg.
Publicerad den 8 Mars 2019

Projektet är kommunala Egnahemsbolagets andra utvecklingsprojekt på Saffransgatan och kommer att utföras som en totalentreprenad. Byggstarten beräknas till fjärde kvartalet 2019 och inflyttning planeras till hösten 2020.

Upphandling av entreprenör för utveckling av 38 småhus som bostadsrätter på Saffransgatan i norra Gårdsten är nu i mål. Egnahemsbolaget valde Götenehus som vann upphandlingen på pris och kvalitetsfaktorer. Byggstart planeras till hösten 2019 och projektet beräknas vara färdigbyggt fjärde kvartalet 2020.

– För detta projekt önskade vi en entreprenör med hjärta, som alltid har kunden i fokus och som följer vårt arbetssätt ’Seriositet i alla led’. Valet föll på Götenehus som har erfarenhet av att utveckla områden och som med stort engagemang visar att det går att kombinera väl fungerande bostäder med trevlig arkitektur och god ekonomi, säger Mikael Granbom, projektledare på Egnahemsbolaget.

– Vi är tacksamma att ha blivit tilldelade detta projekt. Samtidigt är det kul att vår produkt och vårt arbetssätt uppfyller Egnahemsbolagets högt ställda förväntningar. Projektet på Saffransgatan i Gårdsten ger oss också möjlighet att exponera vår leverans på en viktig marknad som Göteborg, säger Mic Möller, ombud på Götenehus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige