Image

Göteborg tar stadsbyggnadsdirektör från Helsingborg

Karriär I går utsåg byggnadsnämnden i Göteborg Agneta Hammer till ny stadsbyggnadsdirektör. Hon kommer närmast från motsvarande tjänst i Helsingborg.
Publicerad den 23 Februari 2012
Agneta Hammer. Foto: Thord Lagercrantz. Bild: Thord Lagercrantz
Agneta Hammer. Foto: Thord Lagercrantz.

I slutet av förra året utsågs dåvarande stadsbyggnadsdirektör Bengt Delang till tillförordnad stadsdirektör efter endast knappa nio månader på sin tjänst.

Byggnadsnämnden satte då genast igång arbetet med att hitta en efterträdare. Nu är arbetet i mål.

Agneta Hammer är 59 år och kommer närmast från Helsingborg där hon arbetat som stadsbyggnadsdirektör i fem år. Stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg har cirka 220 anställda så storleken på förvaltningen skiljer sig inte så mycket från den i Göteborg, även om staden är mindre. Men förvaltningen i Helsingborg ansvarar för hela kedjan ”planera, bygga och förvalta”. Hon har också arbetat i Malmö stad i arton år, där hon varit planarkitekt, avdelningschef för olika avdelningar samt stadsarkitekt. Agneta Hammer är arkitekt i botten men har även en gedigen ledarutbildning.

- Jag är mycket glad över att ha fått tjänsten som stadsbyggnadsdirektör i Göteborg. Det är en fantastisk möjlighet. Göteborg är en mycket trevlig stad med stor potential och massor av utmaningar som ligger och väntar. Jag hoppas att min bakgrund och mina tidigare erfarenheter ska vara en god tillgång när jag nu tar mig an detta arbete, säger Agneta Hammer.

Agneta tillträder tjänsten den 1 maj.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige