Image
Anna Svensson, produktchef på Soltech, föreläser om aktiva byggnadsmaterial på Göteborg 400+.
Anna Svensson, produktchef på Soltech, föreläser om aktiva byggnadsmaterial på Göteborg 400+. Bild: Soltech

Göteborg 400+: Uppfinnaren om framtidens aktiva byggnadsmaterial

Göteborg 400+ Istället för att installera solceller på väggar och tak kommer det att bli allt vanligare att bygga väggar och tak av solceller. Uppfinnaren Anna Svensson utvecklar aktiva byggnadsmaterial – hör mer Göteborgs framtidsseminarium 400+ den 21 maj.
Publicerad den 8 Maj 2019

Även om bygg- och fastighetsbranschen blir allt bättre inom utsläpps- och klimatproblematiken står sektorn fortfarande för en stor del av utsläppen.

Solenergi blir alltmer en självklar del av hållbara fastigheter, och istället för att installera solceller på tak och väggar kommer det att bli allt vanligare att bygga tak och väggar av solceller. Aktiva material kan i framtiden vara en av de viktigaste framgångsfaktorerna inom hållbarhet. Hur ser det ut på marknaden i dag och hur ser utvecklingen ut? Hur kommer aktiva material att påverka framtidens arkitektur? Uppfinnaren Anna Svensson, produktchef på Soltech Energy, utvecklar produkter i Sverige och Kina (som på grund av decennier av utsläpp i princip har blivit "tvingat" att tänka nytt och nu är världsledande på området) och hon ger på seminariet Göteborg 400+ en inblick bakom kulisserna av produktutveckling och en spaning över förutsättningarna och framtiden för aktiva byggnadsmaterial.

Seminariet Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsbranschens framtidsseminarium. Bland årets talare återfinns bland andra kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson, Hamid Zafar, nyligen utsedd till Årets Svensk, Kungsledens vd Biljana Pehrsson, fastighets- och finanslegendaren Sven-Olof Johansson, poeten Marcus Birro, stadsarkitekt Björn Siesjö, stadsutvecklingsexperten Kristina Alvendal och rockstjärnan Mikkey Dee.

Du ser hela programmet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2021

Var: Grand Hotel, Stockholm – Vinterträdgården (ingång från Stallgatan/Blasieholmsgatan).

När: 2 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:Partners:

 


Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY