Image

Global Business Gate ett steg närmare målet

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Masthuggskajen är nu godkänd. Planen innefattar bland annat att Global Business Gate, med plats för mellan 2 500 och 3 000 arbetsplatser, är ett steg närmare verklighet.
Publicerad den 8 Juni 2018
Masthuggskajen. Bild: Kanozi Arkitekter
Masthuggskajen.

– Beslutet innebär ett stort steg närmare förverkligandet av Global Business Gate, det känns fantastiskt roligt och spännande, säger Global Business Gates vd Lennart Hedström.

I och med att detaljplanen för Masthuggskajen den 7 juni antogs i kommunfullmäktige startar nästa etapp av Global Business Gate, att planera för byggstart. Ambitionen är att kunna inviga fastigheterna under 2021 i samband med Göteborgs Stads 400 års jubileum.

Global Business Gates unika koncept blir en central mötesplats för Göteborgs- och Västsveriges internationellt verksamma företag. Redan nu har avsiktsförklaringar för en majoritet av lokalerna redan tecknats.

Elof Hansson Fastigheter och Alecta pensionsförsäkringar äger gemensamt Global Business Gate. Elof Hansson Fastigheter har genom antagandet av detaljplanen för Masthuggskajen även fått möjlighet att utveckla cirka 300 nya lägenheter längs Första Långgatan.

Masthuggskajen utvecklas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, Hotell Draken, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling.

– Vi är väldigt glada över detta besked som innebär att vi nu kan ta nästa steg i att förverkliga Masthuggskajen. Det kommer att bli ett fantastiskt område och vi planerar att kunna sätta spaden i marken så snart som möjligt, säger projektledare Åsa Vernersson, Älvstranden Utveckling.

På Masthuggskajen planeras också för en ny linbana med förbindelse över älven till Lindholmen och vidare till västra Ramberget och Wieselgrensplatsen.

– I Masthuggskajen ska det finnas något för alla, oavsett om du bor, arbetar eller besöker platsen. Här kan du komma som du är och vara den du vill, säger Åsa Vernersson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige