Image
Gladsheim förvärvar bostadsbestånd i Kungsör och Köping.
Gladsheim förvärvar bostadsbestånd i Kungsör och Köping. Bild: Gladsheim

Gladsheim förvärvar bostadsbestånd i Kungsör och Köping

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har ingått avtal om förvärv av ett bostadsbestånd i Kungsör och Köping. Beståndet utgörs av 29 fastigheter och omfattar 182 lägenheter samt en mindre mängd lokaler där större delen ligger Kungsör och en mindre del i Köping.
Publicerad den 14 December 2021

Förvärvet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 191 miljoner kronor. Total uthyrbar yta uppgår till 16 077 kvadratmeter. Säljare är Medo Data AB. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till 1 530 lägenheter med ett totalt fastighetsvärde om cirka 1 900 miljoner kronor.
– Förvärvet är Gladsheims andra i Kungsör och kompletterar vårt tidigare bestånd i Mälardalen väldigt väl. Genom att finnas på flera orter i regionen skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.
– Det känns bra för oss att sälja vårt samlade bestånd till en långsiktig aktör som Gladsheim med en etablerad närvaro på orten, säger Peter Widén och Peter Löfgren, ägare av Medo Data AB.

Kungsör ligger i centrum av Mälardalsregionen och har ett starkt geografiskt strategiskt läge. På en timme når man till Stockholm, Eskilstuna, Örebro och Västerås med tåg eller bil. Inom 90 minuters restid från Kungsör arbetar och lever tre miljoner människor. Goda kommunikationer och läget vid Mälaren med närhet till vattnet gör Kungsör till en attraktiv bostadsort.
– Med dagens teknik och efter pandemin arbetar allt fler hemifrån och på distans, en trend som förväntas bestå även framöver. Möjligheterna att skapa en bättre balans mellan arbete och familjeliv kan därmed öka genom att bo i en mindre kommun samtidigt som man arbetar i en större kommun. Den möjligheten vill vi vara med och utveckla genom att erbjuda bra bostäder i Kungsör, avslutar David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå, Amblin och Cadhouse. Säljarens rådgivare var Nordier, Lindahl Advokatbyrå och Grant Thornton.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige