Image
Gladsheim förvärvar bostadsbestånd i Kungsör och Köping.
Gladsheim förvärvar bostadsbestånd i Kungsör och Köping. Bild: Gladsheim

Gladsheim förvärvar bostadsbestånd i Kungsör och Köping

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har ingått avtal om förvärv av ett bostadsbestånd i Kungsör och Köping. Beståndet utgörs av 29 fastigheter och omfattar 182 lägenheter samt en mindre mängd lokaler där större delen ligger Kungsör och en mindre del i Köping.
Publicerad den 14 December 2021

Förvärvet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 191 miljoner kronor. Total uthyrbar yta uppgår till 16 077 kvadratmeter. Säljare är Medo Data AB. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till 1 530 lägenheter med ett totalt fastighetsvärde om cirka 1 900 miljoner kronor.
– Förvärvet är Gladsheims andra i Kungsör och kompletterar vårt tidigare bestånd i Mälardalen väldigt väl. Genom att finnas på flera orter i regionen skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.
– Det känns bra för oss att sälja vårt samlade bestånd till en långsiktig aktör som Gladsheim med en etablerad närvaro på orten, säger Peter Widén och Peter Löfgren, ägare av Medo Data AB.

Kungsör ligger i centrum av Mälardalsregionen och har ett starkt geografiskt strategiskt läge. På en timme når man till Stockholm, Eskilstuna, Örebro och Västerås med tåg eller bil. Inom 90 minuters restid från Kungsör arbetar och lever tre miljoner människor. Goda kommunikationer och läget vid Mälaren med närhet till vattnet gör Kungsör till en attraktiv bostadsort.
– Med dagens teknik och efter pandemin arbetar allt fler hemifrån och på distans, en trend som förväntas bestå även framöver. Möjligheterna att skapa en bättre balans mellan arbete och familjeliv kan därmed öka genom att bo i en mindre kommun samtidigt som man arbetar i en större kommun. Den möjligheten vill vi vara med och utveckla genom att erbjuda bra bostäder i Kungsör, avslutar David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå, Amblin och Cadhouse. Säljarens rådgivare var Nordier, Lindahl Advokatbyrå och Grant Thornton.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige