Image
Gladsheim köper i Eskilstuna.
Gladsheim köper i Eskilstuna. Bild: Gladsheim

Gladsheim Fastigheter köper i Eskilstuna

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har förvärvat en välkänd bostadsfastighet i Eskilstuna. Den totala ytan uppgår till 3 590 kvadratmeter, varav 73 procent utgörs av bostäder, fördelat på 32 lägenheter. Förvärvet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 86 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2019

Direktavkastningen bedöms uppgå till 3,4 procent. Säljare är Mathias Brus Fastigheter AB, och tillträde sker omgående. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till drygt 700 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 660 miljoner kronor.

– Det aktuella förvärvet blir Gladsheims femte affär sedan starten i mars och den andra i Eskilstuna. Fastigheten är en premiumfastighet i bästa centrumläge på Fristadstorget i Eskilstuna och uppfyller på så sätt de egenskaper som Gladsheim eftersträvar i form av starkt mikroläge, bra tekniskt skick och goda utvecklingsmöjligheter, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter.

Eskilstuna är en högskoleort med starkt geografiskt strategiskt läge med goda förbindelser till andra orter genom både motorvägar och tågförbindelse. Stockholm, Västerås och Örebro nås inom en timme. Närheten till Mälaren och Stockholm gör också att Eskilstuna kommer att fortsätta utvecklas väl de kommande åren. På orten finns en stark industritradition som grund och dessutom växer Eskilstunas betydelse som högskoleort och kunskapsstad.

– Gladsheim finns på flera orter i regionen och därmed skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas. Genom det aktuella förvärvet kan vi dessutom erbjud en variation av lägenheter i Eskilstuna. Den aktuella fastigheten kompletterar Gladsheims befintliga bestånd i Eskilstuna väldigt väl med det centrala läget och lägenheter med arkitektoniska värden. Med vår renoveringsmetodik och vårt fokus på att skapa en trygg och trevlig boendemiljö erbjuder Gladsheim också attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin. Säljarens rådgivare var Nordier och Sparbanken Rekarne.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige