Image

Gert Wingårdh får egen utställning

EVENT Det är ganska passande att den kommande vernissagen och utställningen om Gert Wingårdhs arbete sammanfaller med invigningen av ett av de hus han har ritat. Den 5 februari invigs Clarion Hotel Sign i Stockholm, Stockholms största hotell som är präglat av skandinavisk design.
Publicerad den 11 Januari 2008

Gert Wingårdh är upphovsmakare till Universeum i Göteborg, han har ritat Sweden House och är, som sagt, aktuell med det senaste hotellet i Stockholm.

För att uppmärksamma Gert Wingårdhs 30 år som arkitekt, kommer Röhsska Museet att ha en separatutställning där allmänna begrepp som natur, lust, vardag och minne förklarar det speciella i hans arkitektur.

I samband med utställningen kommer även en antologi att ges ut - Crucial Words. I antologin diskuterar författare från hela världen dessa begrepp. Tillsammans med den omfattande katalogen, Gert Wingårdh – 30 års arkitektur genom 4 decennier, vill museet förmedla en både bred och djup bild av Sveriges mest uppmärksammade arkitekt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige