Image
Michael Moschewitz.
Michael Moschewitz. Bild: Genova Property Group

Genova köper i Stockholm och Uppsala

Transaktioner Genova köper tre fastigheter i Stockholm och Uppsala med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 3 600 kvadratmeter.
Publicerad den 5 September 2019

Genova har avtalat om att förvärva tre strategiskt belägna fastigheter i Stockholm och Uppsala till ett underliggande fastighetsvärde om 80 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. I Stockholm har fastigheten Dreven 2 förvärvats medan fastigheterna Kungsängen 32:6 respektive Kungsängen 32:8 förvärvats i Uppsala. Den totala uthyrbara ytan uppgår till cirka 3 600 kvadratmeter med en tomtyta på cirka 10 000 kvadratmeter. Större hyresgäster utgörs av bland andra GraphMatech AB samt L&T FM AB och det årliga hyresvärdet uppgår till cirka fem miljoner kronor med en genomsnittlig hyresduration om cirka sju år.

Genovas förvärv finansieras med en kombination av banklån och eget kapital.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Säkerhet är kundnöjdhet för Specialfastigheter

Bolag Se hotbilden och bygg verksamheten därefter – det är så Specialfastigheter jobbar. Och det har gett resultat. – Man måste fråga sig vad säkerhet är och förstå hotbilden för att kunna bygga en verksamhet som ska klara den, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY