Image

Genova hyr ut i Norrtälje

Uthyrning Genova har tecknat hyresavtal om cirka 7 100 kvadratmeter i Norrtälje med Norlandia för uppförande av ett äldreboende om 80 platser samt en förskola för cirka 120 barn.
Publicerad den 4 Maj 2018

För närvarande pågår arbete med ändring av detaljplanen för fastigheten, med ambition att komma igång med byggstart under 2019. Genova köpte fastigheten Handelsmannen 1 i Norrtälje under andra halvåret 2016.

Hyresvärdet bedöms till cirka 15 miljoner kronor på årsbasis och hyresavtalet löper på 15 år för såväl äldreboendet som förskolan. Hyresavtalet med Norlandia är villkorat av ändring av detaljplanen.

– Genom uthyrningen tar vi nästa steg för att skapa nya funktionella samhällsfastigheter för äldreboenden och förskola i ett strategiskt läge i Norrtälje. Vi är också glada att vi därmed utvecklar vårt samarbete med Norlandia som vi sedan tidigare har tecknat hyresavtal med för äldreboende och förskola i Knivsta, säger Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

– Vår storsatsning i just Norrtälje är ett led i att vi känner oss hemma i kommunen och redan driver Granparkens äldreboende på entreprenad och äger hemtjänstföretaget Äldreliv. Nu tar vi ytterligare ett steg tillsammans med Genova genom etableringen av ett centralt beläget generationsboende för såväl gammal som ung, säger Bruno Petersson, affärschef, Norlandia.

– Vi välkomnar planerna och är glada över Genovas och Norlandias långsiktiga etablering i Norrtälje. Fler äldreboenden och förskolor behövs i vår växande stad, och det strategiska läget tror jag kommer uppskattas av många, säger Ulrika Falk, kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje kommun.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige