Image
Arninge centrum, som ägs av Genesta, ingår i energiprojektet.
Arninge centrum, som ägs av Genesta, ingår i energiprojektet. Bild: Niclas Loom, Genesta

Genesta satsar på batterier i samarbete med Stockholm Exergi

Energi/miljö Genesta tar ytterligare steg in i framtidens hållbara energilösningar och satsar på fastighetsbatterier vid flera av sina fastigheter. I samarbete med energibolaget Stockholm Exergi ska Genesta med den innovativa batterilösningen bidra till att balansera elsystemet.
Publicerad den 5 September 2023

De tolv batterierna som installeras har en effekt på totalt 600 kW och kommer att erbjuda Svenska kraftnät viktiga stödtjänster som behövs för att hålla elsystemet i balans.
– Vi strävar alltid efter att hitta kloka och hållbara energilösningar. Genom att investera i batterierna tar vi ett betydande steg mot vår vision om att vara en aktiv aktör i energiomställningen, säger Genestas vd David Neil.

Genesta som har målet att producera egen energi i sina fastigheter kommer på sikt även att kunna använda batterierna för att lagra energi och optimera fastigheternas energianvändning.

För Stockholm Exergi som arbetar med att utveckla olika former av batterilösningar är detta det första kundsamarbetet i fastighetssektorn. Genom att styra den egenutvecklade digitala plattformen ska Stockholm Exergi se till att Genesta får ut maximal effekt av batterierna.
– Att hitta rätt batteri och styra det på ett optimalt sätt för att till exempel kunna få tillgång till Svenska kraftnäts stödtjänstmarknad är en utmaning för många fastighetsägare. Här vill vi vara våra kunders energipartner och göra det enkelt och tryggt för dem att utveckla sina energilösningar, säger Carl Lidholm, försäljningschef på Stockholm Exergi.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige