Image
Genesta säljer Svea Artilleri.
Genesta säljer Svea Artilleri. Bild: Genesta

Genesta säljer i centrala Stockholm

Transaktioner Genesta säljer kontorsfastigheten Svea Artilleri vid Stadion i Stockholm.
Publicerad den 15 Mars 2023

Genesta säljer kontorsfastigheten Svea Artilleri i centrala Stockholm på uppdrag av sin fond GNRE Fund II. Den cirka 13 300 kvadratmeter stora byggnaden på Löjtnantsgatan 17-25 förvärvades i maj 2018 och fastigheten har sedan dess genomgått en omfattande renovering och utökats med 700 kvadratmeter.
– Vi har rustat upp byggnaden och tecknat nya hyresavtal med flera hyresgäster. Svea Artilleri har förvandlats från en typisk byggnad från 1990-talet till en attraktiv och hållbar kontorsfastighet med moderna tjänster, säger Genestas vd David Neil.

Renoveringsplanen har tagits fram i linje med Genestas hållbarhetsstrategi att förvandla tillgångar från "brunt till grönt". Det innefattar bland annat ett fullständigt byte av de mekaniska ventilations- och kylsystemen. Omvandlingen säkerställer förbättrade inomhusförhållanden och minskar energiförbrukningen för att minska klimatpåverkan.

Fastigheten har utökats med cirka 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta och nya större entréer med lobby och reception.
– Vi är stolta över hur byggnaden har uppgraderats under tiden vi ägt den. Jag vill särskilt lyfta fram den förbättrade planlösningen som tillsammans med de ytterligare kvadratmeterna och de nya entréerna har gett fastigheten ett lyft med mer dagsljus och ett modernt utseende, säger Allan Strand Olesen, Gestestas investeringschef.

Fastigheten har byggts om för att kunna uppnå BREEAM In-Use Excellent.

CBRE och Gernandt & Danielsson rådgav Genesta i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige