Image
Cirkelhuset II.
Cirkelhuset II. Bild: Genesta

Genesta kliver in på bostadsmarkanden – köper i Danmark

Transaktioner Genesta köper Cirkelhuset II i Køge strax utanför Köpenhamn. Förvärvet är Genestas första bostadsaffär och det görs på uppdrag av Genestas femte fond, GNRE Core Plus Open-ended. Säljare är CECN, ägt av Ejendomsselskabet Casa Nord och CEC Group Holding.
Publicerad den 19 April 2022

– Det här är en spännande tid för Genesta. Med Cirkelhuset II utökar vi vårt fokus från kontor, handel och logistik till att även omfatta bostäder, något som passar vår fonds strategi perfekt, säger Genestas vd David Neil.

Cirkelhuset II är en 7 100 kvm stor cylinderformad fastighet som består av 100 lägenheter under uppförande. Tomten ligger med nära förbindelse till motorvägen och på gångavstånd till Køge Nord Station, som tar tågpendlare in till centrala Köpenhamn på 22 minuter. Byggnaden får en grön profil och kommer bland annat att utrustas med solpaneler, elbilsladdare och cykelparkering för hyresgästerna.

Genesta tar över det färdiga bygget i mitten av december i år och de första hyresgästerna flyttar in redan i oktober.
– Det är ett nöje att kunna erbjuda helt nybyggda och superfräscha lägenheter till invånarna i Køge som är en växande kommun. Lägenheternas storlek varierar från 48-108 kvm och passar många olika typer av hyresgäster, säger Stefan Björklund, ansvarig för bostadsinvesteringar hos Genesta.

Genesta är mest känt i Danmark för sin transformation av prisbelönade kontorsfastigheten KB32 på Kalvebod Brygge och förvärvet av kontorsfastigheten Ferring/Neroport i Ørestad.
– Vi ser fram emot att välkomna våra första bostadshyresgäster till både Cirkelhuset II och inte minst till Genesta. Nu fortsätter vi att leta efter nya spännande möjligheter i Köpenhamn och i övriga Norden, säger David Neil.

Bruun & Hjejle, PWC och Ramboll var Genestas lokala rådgivare under förvärvet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige