Image
Plantagen öppnar i Arninge centrum.
Plantagen öppnar i Arninge centrum. Bild: Genesta

Genesta hyr ut 6 000 kvadratmeter till Plantagen

Uthyrning Plantagen kommer till Arninge centrum. Växtvaruhuset öppnar en 5 000 kvadratmeter stor trädgårdsbutik med tillhörande utemarknad på 1 000 kvadratmeter i det populära handelsområdet som ägs av Genesta.
Publicerad den 28 Juni 2022

– Plantagen passar perfekt in i mixen vi har skapat här i Arninge centrum och bidrar starkt till att området blir en viktig handelsplats och regional stadsdelskärna i nordöstra Stockholm, säger Emma Stenlund hos Genesta.

I dag huserar Ica Kvantum i lokalen som ska byggas om till det stora växtvaruhuset.

Plantagen som i skrivande stund har 43 butiker i Sverige och totalt 129 i Norden, ser att trädgårdsintresset i hela Stockholmsområdet växer.
– Plantagen har stora planer och en viktig del är att öka vår närvaro i Stockholmsområdet. Arninge centrum är både väletablerat och omtyckt, så det här känns verkligen bra, säger Gunstein Hansen, fastighetsdirektör hos Plantagen.

I takt med utvecklingen av Arninge väljer fler och fler aktörer att etablera sig här. Sen Genesta tog över fastigheterna 2017 har den ena fastigheten byggts om till modern volymhandel med Dollarstore, Jula, Elon, Hööks samt restaurangerna Bores och Chop Chop.

Plantagen blir granne med Arken Zoo, som öppnar i augusti, samt på de övre planen Nordic Wellness som öppnar i september, Familjeläkarna efter sommaren och Arninge Hälsan, med aktörer inom hälsa och välmående, som redan har öppnat.
– Plantagen ska finnas där människor är. Vi har länge letat efter rätt etableringsområde i Stockholm. Arninge har många kvaliteter; området växer och med tanke på alla nya bostäder, arbetsplatser och det nya resecentrumet så känns Arninge Centrum perfekt för oss, säger Hansen.

CBRE har bistått Genesta i uthyrningen med Plantagen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige