Image

Genesta genomför första försäljning

Transaktioner Genesta genomför den första försäljningen i sin fond GNBRE - man säljer två fastigheter i Norge för 755 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 760 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 18 December 2014

Fastigheterna på Karl Johans gate 14 och Kirkegate 23-25 i Oslo säljs till ett dotterbolag till AVA Eiendomspartner AS.

De har en total uthyrningsbar area om 17 300 kvadratmeter. De är välbelägna i hjärtat av Oslo och i princip fullt uthyrda. Bland hyresgästerna finns TV 2, G-Star och Bluegarden.

Försäljningen, som är fondens första, sker till en nettoköpeskilling, efter avdrag för latent skatt, om 755 miljoner norska kronor.

Anders Palmgren, ansvarig för transaktioner och investerarrelationer på Genesta säger:

- Investeringen har gett fonden en väldigt god avkastning på eget kapital. Vi gjorde ett vältajmat förvärv och såg möjligheten att skapa värde genom professionell förvaltning. Investeringen visar på Genestas styrkor att allokera mellan de nordiska marknaderna och aktiv förvaltning.

Akershus Eiendom har varit rådgivare åt Genesta i transaktionen.

Genesta är nu i slutfasen av att resa sin andra fond med ”value add”-riskprofil och huvudstadsområdena i Sverige, Finland, Danmark och Norge som geografisk inriktning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige