Image
Gelba tar över fastigheter från dotterbolag till Oscar Properties genom pantrealisation.
Gelba tar över fastigheter från dotterbolag till Oscar Properties genom pantrealisation. Bild: Axel Ohlsson

Gelba tar över fastigheter från Oscar Properties

Bolag Under slutet av förra veckan har samtliga aktier i Oscar Properties helägda dotterbolag HL18 Property Portfolio genom en pantrealisation under bolagets utestående seniora säkerställda obligationer med ett kapitalbelopp om 550 miljoner kronor, överlåtits till Gelba Förvaltning 7 AB, ett privat bolag ägt av fastighetsinvesteraren Per Taube.
Publicerad den 14 Oktober 2024

HL18 är en egen koncern bestående av tolv fastigheter belägna i Mellansverige och 13 bolag. Bokfört fastighetsvärde är 714 miljoner kronor som således försvinner ut ur koncernen. Anledningen till pantrealisationen är att bolaget inte kunnat betala räntor på obligationerna sedan 1 januari i år. Kvar i OPH-koncernen finns en fastighet i Hedemora med ett bokfört värde om 40 miljoner krononr.

Med anledning pantrealisationen har det hållits extra bolagsstämma i HL18. Som ny styrelse valdes Leif West (ordförande), tillika vd för Gelba, Per Taube och David Uddare Sevelin. Denna dag har det även hållits extra bolagsstämmor i samtliga HL18:s tolv fastighetsägande dotterbolag. Ny styrelse i koncernbolag består från och med denna dag av Leif West som ordinarie ledamot med Per Taube som suppleant.

Gelba har för avsikt att sätta sig in i och hantera den dagliga driften av HL18-koncernen med målsättningen att ägarförändringen ska medföra minsta möjliga påverkan för bolagets hyresgäster.
"Detta var inte oväntat. Dialog om ägarförändring har pågått en längre tid och BHC (obligationskonsortiet) anlitade redan i våras en mäklarfirma för att finna intressenter till HL18. Tills vidare kommer OPH att fortsätta hantera förvaltningen av HL18 men i sinom tid kommer även det övergå. Vad detta innebär för OPH kommer vi att återkomma till inom kort," skriver Oscar Properties i en kommentar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hampus Brodin tillbaka med nytt bolag: "Funnits relativt få köpare av dessa tillgångar"

Bolag Efter försäljningen av Alta Fastigheter-portföljen är Hampus Brodin tillbaka med nya bolaget Atlas Industrihus. För Fastighetssverige berättar han om första förvärvet för bolaget, tillväxtplanerna, den gröna investeringsstrategin i bolaget och hur man vill dra nytta av rådande marknadsläge.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige