Image

Gavlegårdarna säljer 186 studentlägenheter

Transaktioner Gavlegårdarna säljer ”Midgårdslunden” på Stenhammarvägen 19-31 i Gävle med 186 studentlägenheter till Svenska Studenthus för 50 miljoner kronor.
Publicerad den 23 April 2014

– Fler aktörer på studentbostadsmarknaden är positivt då vi gemensamt kan samarbeta för att uppfylla kommunens studentbostadsgaranti och därmed också bibehålla och ytterligare höja attraktionskraften för Gävle som en fantastisk studentstad, säger Cathrine Holgersson, vd på Gavlegårdarna.

Studentboendet ”Midgårdslunden” på Stenhammarvägen ligger strax intill Högskolan och invigdes 1998. Husen innehåller 186 lägenheter och är mycket populära bland studenterna.

– Vi ser flera fördelar med den här försäljningen då köparen även planerar att bygga ytterligare studentbostäder och Gävle därmed får fler studentboenden. Dessutom frigör Gavlegårdarna mer resurser till att bygga bostäder, säger Cathrine Holgersson.

Svenska Studenthus är ett privat fastighetsbolag som grundades 2013 med säte i Stockholm.

– Vi är glada för att vi genom detta förvärv kan komplettera vår kommande nyproduktion av studentlägenheter på Campus Gävle med ytterligare 186 lägenheter. Vi har för avsikt att omgående påbörja en ombyggnation av befintliga korridorrum till kompletta små lägenheter med egna kokmöjligheter säger Christer Andersson en av ägarna bakom Svenska Studenthus.

Svenska Studenthus AB tar över förvaltningen av ”Midgårdslunden” den 28 april.

NAI Svefa var säljarens rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY