Image

Galjaden säljer i Västerås

Transaktioner Galjaden Fastigheter AB har sålt fastigheten Gasklockan 10 i Västerås till Bostads AB Mimer.
Publicerad den 1 Juli 2016

Frånträde sker 30 juni. Fastigheten har de senaste åren genomgått ett större detaljplanearbete där bland annat nya byggrätter om cirka 3 500 kvadratmeter har skapats som möjliggör utveckling av fastigheten med bland annat kontor och handel.

– Vi säljer väldigt sällan och generellt vill vi utöka vår fasighetsportfölj på attraktiva orter men när Mimer kom med en förfrågan om att förvärva valde vi att sälja. Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik resa för oss att både förvalta och bevara en äldre industrifastighet med några få hyresgäster och parallellt förbereda den för framtiden, genom en ny detaljplan som möjliggör fler byggrätter och ändrad användning med bla kontor och handel. Fastigheten är nu förberedd att utvecklas i linje med Stadens plan och vision av city och 3B-området. Vi lämnar över stafettpinnen med en tomställd och sanerad fastighet till Mimer som kommer utveckla fastigheten till att bli en välkomnande entré till Västerås city med toppmoderna kontor åt sig själva och Mälarenergi, säger Martin Hansson, vd på Galjaden Fastigheter AB.

Gasklockan 10: 18 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt 18 000 kvadratmeter mark.

Försäljningen sker genom bolagsaffär.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Malmö vinner Årets Stadskärna

Öresund Igår prisades Malmö för arbetat man gjort med sin stadskärna med priset Årets Stadskärna. Fastighetssverige kollade närmare på vad som pågår i Malmö på fastighetssidan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige