Image

Galjaden köper mark och bygger i Södertälje

Transaktioner Galjaden Fastigheter har i två separata affärer förvärvat Traktorn 11 och Tuvängen 5 i Södertälje och påbörjat nyproduktion.
Publicerad den 7 April 2016

På Traktorn 11, Åkerivägen 20, uppförs en byggnad om cirka 3 200 kvadratmeter där Dahl, Sveriges ledande VVS Grossist, och Bevego AB, ledande inom byggplåt och ventilation, har tecknat avtal om förhyrning av samtliga ytor. Öppning under hösten 2016.

På Tuvängen 5, intill Tuvängsvägen, uppförs en byggnad om ca 3 100 kvadratmeter där Swedol tecknat avtal om cirka 1 400 kvadratmeter för butik. I samband med byggnationen åt Swedol uppför man i samma huskropp ytterligare lokaler om 1 700 kvadratmeter som står redo att hyras ut som butik eller lager/logistik. Öppning under hösten 2016.

- Bra industrimark håller på att bli en bristvara i Storstockholm så det är därför extra roligt att vi kunnat förvärva dessa två fastigheter så att vi kan låta redan befintliga hyresgäster hos Galjaden fortsätta att utveckla sin verksamhet tillsammans med oss som hyresvärd. Med tanke på det strategiska läge, skyltläget mot E4 och den expansion som sker i Södertälje så hoppas och tror vi att vi inom kort har tecknat avtal på resterande ytor säger Martin Hansson, vd på Galjaden Fastigheter AB.

Traktorn 11: 3 200 kvm (8 251 kvm mark)
Tuvängen 5: 3 100 kvm (8 352 kvm mark)

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige