Image

Galären bygger restaurang i Luleå

Bygg/Arkitektur I dagarna startar Galären bygget av en ny restauranglokal på Bergströmska gården i centrala Luleå.
Publicerad den 27 Januari 2016
Skiss över området. Bild: Tirsén och Aili
Skiss över området.

Det blir samma ägarkonstellation som ligger bakom restaurangen Tapas de Papa i samma kvarter som ska svara för konceptutveckling och drift. Ägargruppen består av Simon Wanler, Hans Wanler, Joakim Olausson, Kent Forss, Kjell "Brolle" Wallmark och Fredrik Lundin.

- Vi är nu alla väldigt laddade inför detta och ser fram emot att få erbjuda ytterligare ett alternativ till Luleås restauranggäster. Tillsammans med Galären har vi möjlighet att göra något riktigt bra i en ny lokal utan att det påverkar vår andra verksamhet, säger Simon Wanler om satsningen.

Bergströmska gården är en av Luleå äldsta byggnader och under 2015 har Galären renoverat/restaurerat delar av huset som nu kommer att bli mötesplats/kontor via projektet Creative Park. Utöver huvudbyggnaden som man renoverat kommer nu Galären att bygga en restaurang om cirka 400 kvadratmeter.

- Det känns roligt att kunna erbjuda Luleåborna ett tillskott på restaurangsidan i denna anrika miljö. Man känner verkligen att Luleå växer och efterfrågan av utbud ökar inom alla områden hela tiden, säger Veronika Johansson, marknadschef på Galären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige