Image
Futuregames etablerar sig i Söderhallarna på Medborgarplatsen.
Futuregames etablerar sig i Söderhallarna på Medborgarplatsen. Bild: Pixprovider

Futuregames till Medborgarplatsen

Uthyrning Spelutbildaren Futuregames etablerar sig hos Embassy House och Atrium Ljungberg i Söderhallarna på Medborgarplatsen.
Publicerad den 2 Juli 2019

Futuregames tillhandahåller utbildningar inom spelutveckling och är en viktig aktör i den fortsatta tillväxten inom svensk spelindustri.

– Futuregames utbildningar är strategiskt viktiga, inte bara för Södermalm och Stockholm utan även dataspelsindustrin som helhet, säger Anders Nilsson, Embassy House. Att kunna kombinera coworking för startups med nya talanger ger möjlighet till både branschens kompetensförsörjning och nya studios.

– Vi är väldigt glada över att Futuregames valt Embassy House. Deras verksamhet ligger helt i linje med vår vision för nya Söderhallarna där vi vill skapa en mötesplats för mat, kultur och moderna kontor med fokus på startups, tech och kreativa branscher. En mer passande etablering var svårt att hitta, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef Medborgarplatsen på Atrium Ljungberg.

Tom Löyche, vd på CM Educations som driver Futuregames berättar att samarbetet med Embassy House började redan för något år sedan när de utökade sin verksamhet. När nya lokaler kom på tal önskade de dels vara nära de stora bolagen i branschen, tillika framtida arbetsgivare åt många av studenterna men även nära partners, startups och tech-scenen som helhet.

Att kombinera verksamheter som bygger communities skapar inte bara en bra mix utan även andra synergier och samarbetsprojekt, ett ekosystem i Söderhallarna.

– Medborgarplatsen är strategiskt beläget mitt på Södermalm och erbjuder bra kommunikationer, restauranger och butiker som gör det enkelt för människor att arbeta och trivas och vi ser fram emot starten i augusti, avslutar Mikael Gillerlöv, Atrium Ljungberg och Anders Nilsson, Embassy House.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige