Image
Fredrik Toller.
Fredrik Toller. Bild: BaraBild

Fredrik Toller ny chef för affärsområde arkitektur på PE Teknik & Arkitektur

Bolag Den 17 januari tillträder Fredrik Toller som chef för PE Teknik & Arkitekturs affärsområde Arkitektur, med plats i företagets ledningsgrupp. Han är landskapsarkitekt LAR/MSA med 20 års erfarenhet av konsultbranschen, senast som chef och affärsutvecklingsstrateg på Sweco Architects.
Publicerad den 30 Oktober 2023

Fredrik Toller kommer närmast från en roll som chef och affärsutvecklingsstrateg på Sweco Architects. Han tog sin examen i landskapsarkitektur på SLU Ultuna 2003 och har arbetat i konsultbranschen alltsedan dess, de senaste tio åren i olika chefsroller.

– PE:s arkitektverksamhet är stor och har en enorm styrka i sin bredd. Som chef för den får jag möjlighet att påverka en stor del av branschen i en tid då hela samhället behöver ställa om till ett cirkulärt tänkande. Det finns potential att växa också med dagens utmanande förutsättningar, kriser föder kreativitet och PE har alla möjligheter att komma ut som vinnare. Kombinationen av att ha många teknikområden i en slimmad och snabbfotad organisation gör att PE kan ställa om verksamheten till det som efterfrågas på marknaden, säger Fredrik Toller.

– Jag har den stora glädjen att få välkomna Fredrik till PE och företagsledningen. I honom får vi en erfaren chef med starkt engagemang för hållbarhetsfrågor och god arkitektur. Jag är övertygad om att hans ledarskap kommer att bidra till att PE fortsätter att leverera högst kundvärde och den bästa arbetsplatsen. Tillsammans kommer vi att uppnå vår ambition att vara den främsta konsulten inom byggnader och deras närmiljö, säger Helena Hed, vd och Koncernchef på PE.

Den tidigare chefen för affärsområde Arkitektur, Marika Axén, väljer att gå vidare till nya utmaningar efter att ha arbetat i bolaget sedan 2007.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige