Image
Från och med den 1 januari 2021 tar Bostadsbolaget över ägandet av Hammarkulletorget. GöteborgsLokaler fortsätter att förvalta lokalerna.
Från och med den 1 januari 2021 tar Bostadsbolaget över ägandet av Hammarkulletorget. GöteborgsLokaler fortsätter att förvalta lokalerna. Bild: Framtiden

Framtidenkoncernen gör internaffär – Hammarkulletorget får ny ägare

Transaktioner Bostadsbolaget köper Hammarkulletorget av Göteborgslokaler vid årsskiftet 2020/2021. Transaktionen är en del i Framtidenkoncernens "Strategi i utvecklingsområden".
Publicerad den 3 December 2020

Beslutet togs i Framtidenkoncernens styrelse den 10 november 2020 och är en del i uppdraget att förflytta Hammarkullen från polisens lista över särskilt utsatta områden. Både Bostadsbolaget och Göteborgslokaler ingår i Framtidenkoncernen.

Försäljningen planeras att genomföras till årsskiftet 2020/2021. Bostadsbolaget har med sitt stora bostadsbestånd i området samt ekonomiska styrka bättre möjligheter att hantera de större investeringarna som planeras.
– Hammarkulletorget är en central pusselbit i området och som ensam ägare här kan vi nu driva planeringen av torget vidare. Detta är en viktig del i utvecklingen av hela Hammarkullen, säger Kicki Björklund, vd på Bostadsbolaget.

Transaktionen gäller fastigheten Hjällbo 37:40 med adresserna:
* Hammarkulletorget 61, 66: butiker, kontor, samlingslokaler och utbildning
* Hammarkulletorget 63: bad och fritidsgård
* Hammarkulletorget 62 A: äldreboende och träffpunkt
* Hammarkulletorget 62 B: bibliotek, utbildning, korttidsboende, vård, Folkets hus, samlingslokal, café

Efter försäljningen kommer Göteborgslokaler fortsatt hantera den ekonomiska förvaltningen samt centrumutveckling på uppdrag för Bostadsbolaget. Den tekniska förvaltningen går över till Bostadsbolaget.
– Tanken är att denna förändring görs för att hela Framtidenkoncernen ska kunna ta hand uppdraget med superförvaltning och stärka möjligheter för finansiering i Hammarkullen. Lösningen blir bra för helheten. Göteborgslokaler kommer fortsatt att bistå med sin expertkunskap inom kommersiell fastighetsförvaltning och centrumutveckling, säger Robert Hörnquist, vd på Göteborgslokaler.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY