Image

Första spadtag för Lindholmen – får 150 fler lägenheter

Bostäder Det blir 150 fler nya lägenheter i Lindholmshamnen än först planerat. Totalt blir det cirka 600 lägenheter i unikt vattennära läge. Under torsdagen tas första spadtaget i det nya bostadsområdet.
Publicerad den 29 September 2016
Totalt blir det omkring 600 nya lägenheter i det nya bostadsområdet vid Lindholmshamnen. Bild: Älvstaden
Totalt blir det omkring 600 nya lägenheter i det nya bostadsområdet vid Lindholmshamnen.

– Det är väldigt spännande att det byggs så här många lägenheter i ett så unikt vattennära läge. Lindholmen är på god väg att bli en av Göteborgs absolut mest attraktiva stadsdelar med en hållbar levande blandstad som fundament, säger Thomas Nygren, projektchef på Älvstranden Utveckling.

Lindholmen är idag ett av Göteborgs mest kunskapsintensiva och dynamiska områden med Lindholmen Science Park som spjutspets. Få människor bor idag i området och därför har folklivet efter kontorstid hittills varit stillsamt, men nu är tanken att det ska bli ändring.

Nya stadsdelen Lindholmshamnen ska bli ett modernt, citynära och hållbart bostadsområde, och det innebär ett rejält tillskott av bostäder i området.

Både antalet lägenheter och total bostadsyta har ökat sedan man startade planeringen, från tidigare 450 till nu cirka 600 lägenheter.

Av det totala lägenhetsbeståndet utökas också andelen små lägenheter.

I Lindholmshamnen ska det förutom bostäder också skapas parker, levande mötesplatser, en attraktiv restaurang vid vattnet och ett myllrande stadsmässigt liv mellan husen även på kvällar och helger.

Området, som ska stå färdigt 2021, planeras och utvecklas av ett konsortium bestående av Skanska, Peab, HSB och kommunala Älvstranden Utveckling.

De nya kvarteren blir grannar med Radisson Blu Riverside Hotel och Kuggen, det prisbelönade huset som är ett landmärke på Lindholmen liksom om några år det kommande Karlatornet och Karlavagnsplatsen.

Torsdag den 29 september är det dags för första spadtaget klockan 18, på Lindholmen Event & Nöjen – Anders Carlssons gata 2.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY