Image

Första spadtag för Lindholmen – får 150 fler lägenheter

Bostäder Det blir 150 fler nya lägenheter i Lindholmshamnen än först planerat. Totalt blir det cirka 600 lägenheter i unikt vattennära läge. Under torsdagen tas första spadtaget i det nya bostadsområdet.
Publicerad den 29 September 2016
Totalt blir det omkring 600 nya lägenheter i det nya bostadsområdet vid Lindholmshamnen. Bild: Älvstaden
Totalt blir det omkring 600 nya lägenheter i det nya bostadsområdet vid Lindholmshamnen.

– Det är väldigt spännande att det byggs så här många lägenheter i ett så unikt vattennära läge. Lindholmen är på god väg att bli en av Göteborgs absolut mest attraktiva stadsdelar med en hållbar levande blandstad som fundament, säger Thomas Nygren, projektchef på Älvstranden Utveckling.

Lindholmen är idag ett av Göteborgs mest kunskapsintensiva och dynamiska områden med Lindholmen Science Park som spjutspets. Få människor bor idag i området och därför har folklivet efter kontorstid hittills varit stillsamt, men nu är tanken att det ska bli ändring.

Nya stadsdelen Lindholmshamnen ska bli ett modernt, citynära och hållbart bostadsområde, och det innebär ett rejält tillskott av bostäder i området.

Både antalet lägenheter och total bostadsyta har ökat sedan man startade planeringen, från tidigare 450 till nu cirka 600 lägenheter.

Av det totala lägenhetsbeståndet utökas också andelen små lägenheter.

I Lindholmshamnen ska det förutom bostäder också skapas parker, levande mötesplatser, en attraktiv restaurang vid vattnet och ett myllrande stadsmässigt liv mellan husen även på kvällar och helger.

Området, som ska stå färdigt 2021, planeras och utvecklas av ett konsortium bestående av Skanska, Peab, HSB och kommunala Älvstranden Utveckling.

De nya kvarteren blir grannar med Radisson Blu Riverside Hotel och Kuggen, det prisbelönade huset som är ett landmärke på Lindholmen liksom om några år det kommande Karlatornet och Karlavagnsplatsen.

Torsdag den 29 september är det dags för första spadtaget klockan 18, på Lindholmen Event & Nöjen – Anders Carlssons gata 2.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY