Image

Första spadtag för Ikanos andra Borlängebyggnad

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget för byggnad två på Ikanos nya handelsplats i Borlänge.
Publicerad den 7 Februari 2013

I september förra året togs första spadtaget för den första byggnaden. Nu var det dags för byggnad två, av vad som ska bli totalt 33 000 kvadratmeter handel i Borlänge.

- Vi kan redan se hur handelsplatsen börjar ta form och i höst flyttar de första hyresgästerna in, säger Jan Kristensson, vd på Ikano Retail Centres.

Jula, Clas Ohlson och Intersport blir hyresgäster i första byggnaden och i den andra byggnaden hälsas Coop och Kronans Droghandel välkomna. Byggnad ett kommer att bestå av cirka 13 500 kvadratmeter och byggnad två av cirka 9 000 kvadratmeter. Även Ikea kommer att finnas på området.

Utöver handelsplatsen i Borlänge, bygger Ikano Retail Centres nya handelsplatser i Älmhult, Kungens Kurva och Uddevalla. Förberedelser pågår även för ett shoppingcenter i Umeå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige