Image

Första hyresförhandlingen klar

Bolag Nu har det första avslutet på 2012 års hyresförhandlingar nåtts. HFAB – Halmstads Fastighets AB – höjer hyrorna med i genomsnitt 1,78 procent. Hyreshöjningen varierar mellan 0,5 och 5,0 procent.
Publicerad den 21 November 2011

Överenskommelsen med Hyresgästföreningen är ettårig och gäller från den 1 januari.

- Det är en nivå som vi kan acceptera och som innebär att bolagets genomsnittliga hyror ökar med 2,5 procent per år under perioden 2009-2012, säger HFAB:s vd Terje Johansson.

Hyreshöjningen varierar mellan 0,5 och 5,0 procent beroende på geografiskt läge. Mest höjs hyrorna i centrala Halmstad. För student- och servicelägenheter sker en höjning med 1,0 procent. HFAB:s senaste nyproduktion på kvarteret Järneken Nissastrand får ingen hyresökning.

- Tillsammans med hyresgästföreningen har vi lyckats åstadkomma en differentiering, ett arbete som kommer att fortsätta i kommande hyresförhandlingar. Det är också bra att kunna presentera de nya hyrorna i tid, inte minst när det råder ekonomisk oro, så att våra hyresgäster känner till förutsättningarna för kommande år, säger Terje Johansson vidare.

HFAB och hyresgästföreningen kommer även framöver att försöka bli klara i god tid före årsskiftet med nya hyror, därför har man kommit överens om att starta förhandlingarna om 2013 års hyror i september 2012.

HFAB är inte riktigt först med att bli klara med nästa års hyror. Sju bolag tecknade avtal förra året, som gäller över 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige