Image

Forsen projektleder Humlegårdens Grow

Bygg/Arkitektur Forsen står för projekt-, projekterings- och produktionsledning när Humlegården uppför kontorsfastigheten Grow – med Arbetsförmedlingen som största hyresgäst – i Solna.
Publicerad den 10 Februari 2017
Forsen projektleder Grow i Solna strand. Bild: Tham & Videgård
Forsen projektleder Grow i Solna strand.

Grow omfattar 36 500 kvadratmeter.

- Forsen var projektledare då Humlegården uppförde Swedbanks nya huvudkontor och har nu även fått uppdraget att ansvara för projektledningen av Grow, som är beläget strax intill Swedbank. Vi driver även projektledningen för syskonprojektet Grow Hotel, vars första spadtag togs 8 september, säger Olivia Eldh, biträdande projektledare på Forsen.

- Så det är roligt att ha fått fortsatt förtroende av Humlegården, den största privata fastighetsägaren i Solna strand.

Grow består av åtta kontorsvåningar plus två källarplan med cirka 80 p-platser och 300 cykelparkeringar.

Grow erbjuder stor flexibilitet och planlösningen har utformats för att främja samarbete och god kommunikation mellan människor. I entréplanet kommer det att etableras en restaurang, öppen för allmänheten, med möjlighet till en stor uteplats under sommarhalvåret.

Humlegården har tidigare informerat att Arbetsförmedlingen blir den största hyresgästen. De kommer att flytta sitt huvudkontor och samlar 1 200 medarbetare i Solna strand.

Byggstarten med markarbeten skedde under hösten 2016 och inflyttning sker under 2019.
Arkitekt är Tham & Videgård Arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY