Image

Förbättrat totalresultat för Catella

Bolag Catella redovisar kraftigt förbättrade Q1-siffror jämfört med föregående år, men corporate finance-sidans siffror är svagare.
Publicerad den 8 Maj 2015

De totala intäkterna uppgick till 419 miljoner kronor (267). Rörelseresultatet uppgick till 49 miljoner kronor (18).

Resultat före skatt 52 miljoner kronor (26) och efter skatt 43 miljoner kronor (15), varav hänförligt till moderbolagets aktieägare 35 miljoner kronor (15).

Resultat per aktie 0,43 kronor (0,18).

Corporate financedelen redovisar totala intäkter på 87 miljoner kronor (70) men rörelseresultatet faller till -15 miljoner kronor (-8).

Fastighetstransaktionsvolymen uppgick till 6,7 miljarder kronor (9,7), varav 2,4 miljarder kronor i Sverige (4,8).

- 2015 inleddes med en fortsatt god tillväxt inom de förvaltande verksamheterna och även bra resultatförbättring, drivet av den växande affären i kombination med en god underliggande kostnadskontroll. Lönsamheten inom Corporate Finance är säsongsmässigt svag i kvartalet, men den underliggande aktivitetsnivån är hög, och vi är väl positionerade för att ta del i det fortsatt ökande intresset för fastigheter som tillgångsklass, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY