Image

Food Village öppnar saluhall i Hammarby Sjöstad

Uthyrning På Virkesvägen i Hammarby Sjöstad öppnar Food Village i mars månad sin verksamhet i lokalerna på 1 200 kvadratmeter som de hyr av Svenska Hus.
Publicerad den 18 Februari 2016
Svenska Hus hyr ut till Food Village i Hammarby Sjöstad. Bild: Food Village
Svenska Hus hyr ut till Food Village i Hammarby Sjöstad.

Food Village är Stockholms nya restaurang- och saluhallskoncept och erbjuder en ny mötesplats för hållbara matupplevelser. Verksamheten består av restaurang, café och en livsmedelsbutik med fullsortiment.

– Etableringen i Hammarby Sjöstad hade aldrig kommit på plats om det inte var för Svenska Hus engagemang och kompetens. Att lyckas med ett sådant här koncept kräver en fastighetsägare som är lika engagerad som vi är och det har vi upplevt med Svenska Hus från dag ett, säger Mats Holmberg, delägare och grundare av Food Village.

För restaurangens konceptuella leverans står stjärnkocken Gustav Otterberg. Han fick sin första köksmästartjänst redan som 22-åring och har sedan dess varit verksam både på Leijontornet och på Restaurang Ekstedt, där han var en stor bidragande faktor till bland annat en stjärna i Guide Michelin samt den internationella mästarklasstämpeln i White Guide.

– Samarbetet med Food Village har varit mycket inspirerande under hela uthyrningsprocessen. Konceptet är spännande och det är mycket positivt för området att verksamheten öppnar just här och i denna arkitektoniskt fina fastighet från 50-talet, säger Philip Wallgren, fastighetschef i Stockholm.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige