Image
Fleminggatan 20.
Fleminggatan 20. Bild: JLL

Folksamgruppen förvärvar fastighet på Kungsholmen i Stockholm

Ekonomi/Finansiering KPA Pension, som är en del i Folksamgruppen, har förvärvat fastigheten Brädstapeln 13 på Kungsholmen i Stockholm. Säljare är Europa, en paneuropeisk fondförvaltare inom fastigheter.
Publicerad den 2 Februari 2024

Fastigheten i fråga är Brädstapeln 13, som består av 13 000 kvadratmeter kontor och är belägen på Fleminggatan 20 på Kungsholmen i Stockholm.

– Vi fortsätter vår långsiktiga och strategiska expansion av vår fastighetsportfölj genom ett förvärv mitt i vår kärnmarknad Stockholm. Fastigheten är belägen bredvid befintligt ägd fastighet, Brädstapeln 16, som KPA förvärvade 2019. Vi ser stora möjligheter till synergier i form av energiinvesteringar och ökad förvaltningseffektivitet. Vårt fokus på kontorsfastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen ligger fast, säger Jonas Bjuggren, fastighetsdirektör på Folksam.

Fastigheten, som har genomgått en totalrenovering och fått flera nya hyresgäster, är nu till 95 procent uthyrd efter undertecknandet av den senaste kontorsuthyrningen i december 2023 till Ekonomistyrningsverket (ESV). Större hyresgäster i fastigheten är bland annat statliga Svensk Exportkredit, ESV och Svevia samt Groth & Co, SATS, Foodora och Bröd & Salt.

JLL har agerat rådgivare till fastighetsägaren Europa vid försäljningen. Tillträdet skedde den 1 februari 2024.

– Vi har gjort ett lyckat arbete med fastigheten genom olika faser – flertalet stora uthyrningar, projektledning och nu försäljning. Jag är stolt över teamens insatser och den bredd och styrka vi kan uppvisa för att tillgodose våra kunders behov, säger Linus Ericsson, CEO, JLL Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige