Image
Bild: Istock

Fokus Asset Management köper Scius Partners

Bolag Danska Fokus Asset Management köper svenska Scius Partners för att skapa den ledande fullservice investerings- och kapitalförvaltaren i Norden.
Publicerad den 11 Mars 2022

Partners och medarbetare på Scius kommer att fortsätta sin framgångsrika resa och vidareutveckla den svenska verksamheten inom Fokuskoncernen. Den sammanlagda verksamheten för Scius och Fokus kommer att vara cirka 4,5 miljarder euro i förvaltat kapital med cirka 70 medarbetare på de två kontoren i Stockholm och Köpenhamn.

Den nordiska strategin att bli den ledande fullservice investerings- och kapitalförvaltaren i Norden kommer att fortsätta med ytterligare förväntad expansion under året.
– Förvärvet av Scius Partners är den perfekta lanseringen av vår nordiska expansion – det råder ingen tvekan om att de två företagen är mycket kompatibla och utgör en utmärkt utgångspunkt för ytterligare tillväxt och förbättrad geografisk täckning för våra respektive kunder. Vi ser fram emot att gå samman och utöka vår verksamhet i både Sverige och Danmark, och tillsammans ta nästa steg i vår gemensamma resa, säger Tonny Nielsen, vd och partner på Fokus.
– Uppgiften att skapa ett nordiska ledande företag med Tonny och hans team är en spännande möjlighet för oss, och vi ser fram emot att växa verksamheten i både Sverige och resten av Norden tillsammans, säger Mikael Freudmann, vd och partner på Scius.
– Vi är entusiastiska över att se Scius-teamet slå sig samman med Fokus, ett stort steg i Fokus internationella expansion. Blackfin har stöttat båda teamen i inköp och förhandling, och vi återinvesterar tillsammans med grundarna Fokus och Scius. Scius kommer också att tillföra värdeskapande kompetens till Fokus, säger Damien Lestang, partner på Blackfin.

Fokus rådgavs av Kromann Reumert och Gernandt & Danielsson på den juridiska sidan och Ernst & Young för ekonomi och skatt.

Scius Partners rådgavs av advokat Per Nyberg och Wistrand på den juridiska sidan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige