Image

Flest ombildningar i ytterstaden

BOSTÄDER Många påstår att det bara är innerstadsbor som vill bo i bostadsrätt. Men 69 procent av Svenska Bostäders lägenheter som ombildats till bostadsrättslägenheter ligger i ytterstaden. Det framgår av Svenska Bostäders årsredovisning.
Publicerad den 17 Februari 2008

- Detta bekräftar att många hyresgäster i ytterstaden vill bo i bostadsrätt. Det bekräftar också att alla de som påstår att det bara är innerstadsbor som vill friköpa har fel, säger Svenska Bostäders ordförande Kristina Alvendal (m).

- Jag tror att 2007 betyder särskilt mycket för många boende i Östberga eftersom det var året som de fick sitt efterlängtade övertagande. De ville köpa redan 2002, men socialdemokraterna hindrade dem att köpa på felaktiga grunder genom stopplagen. Sedan dess har Östbergaborna bland annat fått rätt i Regeringsrätten och strax innan jul 2007 kunde de tillträda som bostadsrättsinnehavare, säger Kristina Alvendal.

Totalt genomförde Svenska Bostäder försäljningar av 18 fastigheter till bostadsföreningar under 2007. Det motsvarar 1005 lägenheter, av dessa finns 69 procent av hemmen i ytterstaden, tolv procent i närförort och 20 procent i innerstaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige