Image
Skanska hyr ut i den över 100 meter höga skrapan Sthlm 01.
Skanska hyr ut i den över 100 meter höga skrapan Sthlm 01. Bild: Skanska

Fler hyresgäster mot högre höjder i Sthlm 01

Uthyrning Spelutvecklaren Chief Rebel flyttar in i Skansas 102 meter höga skrapa Sthlm 01 och tar hela våning 27. Där hyr de nästan 1 200 kvadratmeter med panoramautsikt över Stockholm.
Publicerad den 30 Maj 2022

Sthlm New Creative Business Spaces fortsätter attrahera kreativa företag. Nu står det klart att spelutvecklaren Chief Rebel i höst väljer att lämna Södermalm för att växa vidare i Hammarby Sjöstad.
– Vi ser fram emot att ta plats i en av toppvåningarna i Sthlm 01. Det är nära till spelutvecklingsklustret på Södermalm och byggnaden bjuder på kreativa och smarta planlösningar som vi verkligen gillar, säger Axel Lindberg, vd för Chief Rebel.

Även telekombolaget Emblasoft har valt byggnaden och hyr cirka 340 kvadratmeter samtidigt som det snabbväxande utbildningsföretaget Junglemap väljer att mer än fördubbla sina redan förhyrda lokaler i byggnaden till totalt cirka 735 kvadratmeter.
– Intresset för att hyra kontor i Sthlm New är starkt. Vi upplever att många organisationer som under pandemin skjutit på beslutet om hur man ska dimensionera och utforma sina kontorslokaler nu står redo att ta avstamp mot framtiden, säger Caroline Andersson, uthyrningsansvarig för Sthlm New på Skanska.

Skanska har ytterligare lokaler i skrapan kvar att hyra ut, bland annat en kontorslokal om cirka 500 kvadratmeter högst upp i byggnaden på plan 28 med fönster från golv till tak.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige