Image
Bild: KOMUnews/flickr

Finansinspektionen anmäler misstankar om korruptionsbrott i Heimstadenaffären

Bolag Alectas ordförande Jan-Olof Jacke bekräftar att Finansinspektionen anmält misstankar om korruptionsbrott gällande tjänstepensionsjättens 70 miljarder stora investering i Heimstaden, vilket Di var först att rapportera.
Publicerad den 16 November 2023

"Vi konstaterar att Finansinspektionen polisanmält en eller flera personer. Vi har inte tagit del av polisanmälan och avvaktar nu processen. Advokatbyrån Hammarskiöld gjorde i sin utredning bedömningen att det förekommit avsteg från interna regler och att det fanns indikationer avseende lagöverträdelser", säger ordföranden i ett inlägg på Alectas hemsida och fortsätter:

"Styrelsen tog detta på synnerligen stort allvar och beslöt därför att ta in en second opinion från annan advokatbyrå. Eftersom det fanns olika bedömningar om eventuella lagbrott och då en polisanmälan på otillräckliga grunder skulle kunna få negativa konsekvenser för såväl enskilda individer som Alectas kunder beslöt styrelsen att inte polisanmäla, och överlämnade båda utredningarna till Finansinspektionen."

I ett pressmeddelande skriver Heimstaden att ärendet inte direkt påverkar bolaget samt att det inte rör olämpligt beteende av bolagets egna anställda.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige