Han startade Omniagruppen redan 1990, då som ett företag inom Statskonsult. Bolaget köpte då egna fastigheter som man förvaltade och utvecklade under lång tid. Sedan drygt tio år tillbaka har man dock ägnat sig åt att förvalta åt externa fastighetsägare, företrädesvis utländska fastighetsfonder.
- Vi har till exempel många danska kommanditsällskap som kunder och de har under en längre tid haft väldigt svårt att betala. Och så har vi ju tidigare levt väldigt mycket på projekt men när kunderna nu inte lyckas få finansiering blir det tuffare, säger Peter Östergren.
Nästa steg för Omniagruppen nu är alltså att försöka sälja förvaltningsdelen av bolaget. Och där är Peter Östergren positiv.
- Själva rörelsen är i väldigt fint skick och jag har fått flera förfrågningar här bara den senaste veckan. Det handlar om konkurrenter som vill köpa upp och ta in den delen av Omniagruppen i sitt bolag. Jag tror att det här är klart inom tio dagar och alla i personalen som vill får följa med.
Hur blir det för din egen del?
- Får jag frågan att följa med så ska jag beakta den, annars fokuserar jag på moderbolaget.
Omniagruppen har tolv anställda på fyra kontor i Sverige, huvudkontoret ligger i Bromma. Förra året omsatte bolaget cirka 15 miljoner kronor.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.