Image

Finansieringsstopp försätter konsultbolag i konkurs

Bolag Förvaltningsdelen av konsultbolaget Omniagruppen har begärts i konkurs. En anledning är att kunderna inte lyckas få finansiering till sina projekt. - Det är inte särskilt roligt det här. Problemet är dels att vi inte får betalt av våra kunder, säger vd:n och grundaren Peter Östergren till Fastighetssverige.
Publicerad den 21 Maj 2012
Peter Östergren. Bild: Omniagruppen. Bild: Omniagruppen
Peter Östergren. Bild: Omniagruppen.

Han startade Omniagruppen redan 1990, då som ett företag inom Statskonsult. Bolaget köpte då egna fastigheter som man förvaltade och utvecklade under lång tid. Sedan drygt tio år tillbaka har man dock ägnat sig åt att förvalta åt externa fastighetsägare, företrädesvis utländska fastighetsfonder.
- Vi har till exempel många danska kommanditsällskap som kunder och de har under en längre tid haft väldigt svårt att betala. Och så har vi ju tidigare levt väldigt mycket på projekt men när kunderna nu inte lyckas få finansiering blir det tuffare, säger Peter Östergren.

Nästa steg för Omniagruppen nu är alltså att försöka sälja förvaltningsdelen av bolaget. Och där är Peter Östergren positiv.
- Själva rörelsen är i väldigt fint skick och jag har fått flera förfrågningar här bara den senaste veckan. Det handlar om konkurrenter som vill köpa upp och ta in den delen av Omniagruppen i sitt bolag. Jag tror att det här är klart inom tio dagar och alla i personalen som vill får följa med.

Hur blir det för din egen del?
- Får jag frågan att följa med så ska jag beakta den, annars fokuserar jag på moderbolaget.

Omniagruppen har tolv anställda på fyra kontor i Sverige, huvudkontoret ligger i Bromma. Förra året omsatte bolaget cirka 15 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige