Image

Fastighetssverige medarrangör till klassiskt seminarium i Göteborg

Event Business Region Göteborg kommer i år att arrangera det klassiska seminariet Lokalmarknadsdagen tillsammans med Fastighetssverige och Lokalnytt. På seminariet kan man lyssna på bland andra Hans Wallenstam, Erik Selin, Håkan Hellström, Daniel Gorosch och inte minst Sibas vd Fabian Bengtsson.
Publicerad den 29 Augusti 2012
Roger Strömberg. Bild: Business Region Göteborg. Bild: Business Region Göteborg
Roger Strömberg. Bild: Business Region Göteborg. Hans Wallenstam, Daniel Gorosch, Håkan Hellström, Erik Selin och Fabian Bengtsson är några av de som kommer att tala på seminariet Lokalmarknadsdagen som leds av moderator Carin Hjulström. Hans Wallenstam, Daniel Gorosch, Håkan Hellström, Erik Selin och Fabian Bengtsson är några av de som kommer att tala på seminariet Lokalmarknadsdagen som leds av moderator Carin Hjulström. Rolf Andersson. Foto: Emma Granberg. Bild: Emma Granberg
Rolf Andersson. Foto: Emma Granberg.

Lokalmarknadsdagen har arrangerats årligen, utan avbrott, sedan 1985. Varje gång har det varit fullt hus med i snitt 350 besökare.
– Vårt mål är att attrahera kompetens, investeringar och etableringar till regionen samt skapa en gemensam mötesplats för näringslivet och dess utveckling i regionen, säger Roger Strömberg, etableringschef på Business Region Göteborg.

I år har Fastighetssverige och systermagasinet Lokalnytt bjudits in som samarrangörer av Lokalmarknadsdagen. Fastighetssveriges grundare och vd Rolf Andersson berättar att den stora skillnaden blir att seminariepunkterna blir kortare i år. Besökarna kan förvänta sig nya inslag med intressanta paneldiskussioner och snabba dueller.
– Ambitionen är att skapa en riktigt trevlig lokalmarknadsdag med ny och bra information för alla.
I år har det också satsats på en skicklig moderator. Journalisten och tv-personligheten Carin Hjulström kommer under dagen att grilla deltagarna.
– En moderator som är påläst och ställer bra frågor betyder hur mycket som helst. Carin Hjulström är väldigt kompetent och viktig för Lokalmarknadsdagen, säger Rolf Andersson.

Roger Strömberg tycker att det nya samarbetet med Fastighetssverige och Lokalnytt ska bli spännande och ser fram emot att se resultatet.
– Det tillför en extra spets och krydda till Lokalmarknadsdagen eftersom de, liksom Business Region Göteborg, har en bred kunskap om fastighets- och lokalmarknaden i Göteborg, säger han.

Partnernas mångåriga erfarenhet inom näringslivsutveckling och fastighetsbranschen kommer att resultera i ett högintressant program.
– Vi började med seminarium förra året i samband med vår tävling Sveriges Snyggaste Kontor. Nu vill vi satsa ytterligare på den verksamheten, säger Rolf Andersson.

Bland annat kommer besökarna att få lyssna till Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, Erik Selin, vd för Balder, Håkan Hellström, vd för Castellum, arkitekten Magnus Månsson, Jones Lang Lasalles vd och chef för capital markets Daniel Gorosch samt inte minst Sibas vd Fabian Bengtsson.
– Personligen tycker jag att programmet är jättebra. Extra glädjande är att vi har med tre börs-vd:ar för stora fastighetsbolag i Göteborg. Det ska bli väldigt intressant att lyssna på dem, säger Rolf Andersson.
– Jag ser fram emot många spännande föredragshållare som pratar om hur vi stärker tillväxten i regionen och beskrivningar av utvecklingen i Göteborg. Det behövs stora investeringar i bostäder, arbetsplatser och infrastruktur med broar, vägar och kollektivtrafik, säger Roger Strömberg.

Lokalmarknadsdagen hålls på Radisson Blu Scandinavia Hotell den 25 september klockan 08.15-13.30 och därpå följer en lunch. Anmälan görs på www.lokalmarknadsdagen.se
– Vi på Fastighetssverige tycker att det är viktigt att det finns en bra lokalmarknadsdag och ser fram emot ett långt samarbete med Business Region Göteborg, säger Rolf Andersson.


Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetssverige på Branschguiden

Fastighetssverige är Nordens ledande mediekanal i den kommersiella bygg- och fastighetsbranschen.

Vi skickar ut ett dagligt nyhetsbrev med nyheter från sajten fastighetssverige.se. Nyhetsbrevet har drygt 50 000 läsare och utkommer måndag-lördag.

Vi levererar också dagliga nyheter med fokus på den nordiska marknaden via sajten nordicpropertynews.com, en engelskspråkig sajt med ett nyhetsbrev som når 70 000 läsare i såväl Norden som övriga världen.

Inom koncernen finns också lokalnytt.se som är landets ledande marknadsplats för lediga lokaler. Lokalnytt står också bak...

Läs mer om Fastighetssverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige