Image

Fastighetsbolag inför rökförbud i lägenheterna

Bolag Fastighets AB LE Lundbergs har tagit fram nya hyresavtal för bostadshyresgäster. I avtalen finns en klausul om att rökning i lägenheter, på balkonger och på gårdar inte är tillåten.
Publicerad den 10 Januari 2014
Roger Ekström Bild: Göran Billeson
Roger Ekström

- Vi har som mål att göra Lundbergs fastigheter rökfria. Förutom att detta stärker brandsäkerheten och underlättar för de med allergier så är vi övertygade om att det även ökar trivseln och främjar den goda grannsämjan, säger Roger Ekström, vice vd på Fastighets AB L E Lundberg.

- Många rökare går redan idag ut från sina bostäder för att röka och det är vår förhoppning att våra hyresgäster ser positivt på dessa nya klausuler.
Befintliga hyresavtal innehåller inte dessa klausuler. De nya hyresavtalen börjar användas från 1 januari 2014.

Enligt Hyresgästföreningens jurist Susanna Skogsberg kan förbudet dock bli verkningslöst.

– Även om rökförbudet skrivs in i ett nytt avtal med en hyresgäst så finns det ingen generell regel mot att röka i sitt hem, säger Susanna Skogsberg till Jönköpings-Posten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Bruzelius om nya uppdraget: "Påfrestande miljö där konflikter kan uppstå"

Karriär Jacob Bruzelius, tidigare vd för Coperate Finance på Catella Sverige, blir istället Head of Debt Capital Markets med fokus på utveckling inom skuldrådgivning och omstruktureringar utifrån rådande marknadsläge. För Fastighetssverige berättar han om vilka skillnader han ser från finanskrisen och situationen idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige