Image

Fastighetsägarna GFR vann i Hovrätten

Juridik Fastighetsägarna GFR hanterade de strandade hyresförhandlingarna i Varberg på ett riktigt sätt. Det var också formellt riktigt att direktförhandla med enskilda hyresgäster. Det slår Hovrätten fast i ett beslut.
Publicerad den 27 Mars 2014

- Beslutet var väntat, men det är skönt att den här frågan nu är slutligt avgjord. Vi har fått ett kvitto på att vi gjort formellt rätt, och att våra rutiner fungerar. Det är bra när vi framöver överväger att stranda och direktförhandla med hyresgäster om vi inte kommer framåt i förhandlingarna med Hyresgästföreningen, säger Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR.

När Fastighetsägarna GFR valde att stranda förhandlingarna i februari förra året påstod Hyresgästföreningen att Fastighetsägarna brutit mot förhandlingsskyldigheten och hotade att begära skadestånd av fastighetsföretagen.

- Det har nu slagits fast att vi som branschorganisation inte begått något formellt fel som skulle leda till att våra medlemmar skulle betala skadestånd. Det var bara ett tomt hot, säger Lars Stjernfelt.

Det var i februari förra året som Fastighetsägarna valde att stranda samtliga hyresförhandlingar i Varberg. Hyresgästföreningen menade att branschorganisationen begått en rad formella fel och valde att driva frågan i Hyresnämnden. Där valde man dock att helt gå på Fastighetsägarnas linje. Hyresgästföreningen överklagade beslutet till Hovrätten där Fastighetsägarna nu återigen fick rätt.

I november förra året träffade Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen en överenskommelse om hyrorna i Varberg. En principiell fråga om hur bruksvärdeshyra kan bestämmas återstår för Hovrätten att pröva.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige