Image

Fastighetsägarna: Förslagen pekar i rätt riktning

Sverige Valet av antingen detaljplan eller bygglov som ett steg i planprocessen är viktigt för att underlätta byggandet av fler bostäder. Det säger Rikard Silverfur, näringspolitisk expert på Fastighetsägarna Sverige, i en kommentar till plangenomförandeutredningen som nu lämnat över sitt slutbetänkande till regeringen.
Publicerad den 8 Maj 2013

– Förslaget att slopa ett steg i planprocessen är bra och kommer bidra till att påskynda den idag omfattande planprocessen. Det är också välkommet att utredningen innehåller förslag som innebär att resurser frigörs hos kommuner för att snabbare kunna hantera stads- och bostadsbyggande, säger Rikard Silverfur.

– Vi ska nu studera förslagen ingående och komma med ett utförligt remissvar. Vi kan redan nu säga att förslagen pekar i rätt riktning. Att bostadsbyggande föreslås bli ett riksintresse är ett bevis på hur viktigt det är för Sverige att vi får en fungerande bostadsmarknad i balans, säger Rikard Silverfur.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY