Image

Fasticon Kompetens Holding köper utbildningsbolag

Bolag Fasticon Kompetens Holding köper STF Ingenjörsutbildning och dotterbolaget BFAB. Förvärvet syftar till att expandera Fasticons befintliga rekryterings-och interimsverksamhet till att också omfatta utbildning samtidigt som STF/BFAB får möjligheten att utvecklas vidare under nytt ägarskap.
Publicerad den 30 Maj 2018
Jonas Gustavsson. Bild: Fasticon Kompetens
Jonas Gustavsson.

Förvärvet omfattar utbildningsbolaget STF Ingenjörsutbildning AB samt det helägda dotterbolaget BFAB, Bygg- och Fastighetssektorns Fortbildningsinstitut AB. Säljare är Sveriges Ingenjörer.

För Fasticons sida är det strategiska förvärvet ett led i målet att vara den marknadsledande kunskapsaktören för hela fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Därmed kompletteras erbjudanden som rekrytering och interimslösningar med utbildning, en saknad pusselbit i strävan efter att fylla den kompetensbrist som i dag råder på marknaden.

– Vi är mycket glada över förvärvet och att få ta del av all den erfarenhet och kunskap som ett av de allra främsta utbildningsbolagen inom vår bransch besitter. Vi vill vara en strategisk rådgivare för våra kunder över tid, så vi ser både stor utvecklingspotential och en möjlighet att fylla en lucka på marknaden, säger Jonas Gustavsson, vd för Fasticon Kompetens Holding.

Fasticon består sedan tidigare av bolagen Fasticon Kompetens AB, som erbjuder rekrytering och interimslösningar för ledning och specialister inom fastighetsbranschen, och Fasticon Support AB som erbjuder rekrytering och bemanning av personal för drift och skötsel.

STF/BFAB har ett stort nätverk av föreläsare. Under 2017 omsatte bolaget 65 miljoner kronor och utbildade runt 10 000 personer vid cirka 600 kurstillfällen. STF/BFAB kommer fortsätta nuvarande verksamhet och bedriva vidareutbildningar för yrkesverksamma inom bland annat fastighet- och samhällsbyggnadssektorn, el och energi, industri, IT och samtidigt utveckla nya tjänster tillsammans med nya ägaren. Förvärvet innebär inget namnbyte för något av bolagen. Sveriges Ingenjörer säljer alla sina aktier i STF.

– Det här är en stor möjlighet för oss att tillsammans med våra nya ägare nå ut ännu bredare med våra utbildningstjänster till alla aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, samt att fortsätta stärka yrkeskunnandet för branschens medarbetare, säger Per Lindblad, vd för STF.

Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer, säger:
– Verksamheten i STF har under åren gett värdefulla bidrag till att stärka yrkeskunnandet för ingenjörer. Förbundet gör dock bedömningen att fortsatt ägarskap av själva bolaget inte ger optimal medlemsnytta, och frigör på det här sättet ekonomiska resurser till nya satsningar. Med Fasticon Kompetens Holding får STF en ägare som kan utveckla företaget vidare, säger
Efter förvärvet (1 juni) kommer Fasticon-koncernen ha cirka 60 anställda och runt 100 konsulter i olika uppdrag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige